Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Denisově nábřeží zesílí doprava

02.09.2011 13:15

Denisovo nábřeží bude i nadále zatíženo dopravou. Plzeňští radní zvolili při schvalování regulačních podmínek pro stavbu multifunkčního centra Corso Americká variantu, která počítá s tím, že auta tu budou jezdit dál!

a1
aa1Corso Americká, MMP

Zastupitelstvo Města Plzně schválilo první zářijový den regulační podmínky, jejich součástí je řešení dopravy v lokalitě kolem DK Inwest, který čeká demolice a následně tu vznikne multifunkční centrum Corso Americká.

V oblasti dopravní obsluhy zastupitelstvo schválilo variantu, která neuvažuje o napojení z Americké ulice. Její podstatou je preference Americké ulice jako městské třídy s nepřerušením pěších vazeb a nevytvářením dalších křižovatek ani vjezdů do objektů. Tato varianta počítá s ponecháním stávající dopravní obsluhy, včetně průjezdného Denisova nábřeží v celé délce!

Další možností bylo vybudovat novou křižovatku v místech, kde se Americká třída setkává s Pařížskou ulicí. "Pokud by se zvolila druhá možnost, muselo by se vykácet minimálně šest platanů, musel by se přerušit chodník," uvedl náměstek Ing. Petr Rund a pokračoval:"Za poslední tři měsíce se tento projekt změnil na polyfunkční objekt, kde vedle obchodů budou i služby, kultura, bydlení, sport. Podle investora by v posledním patře mělo vzniknout otevřené sportoviště s 300 metrů dlouho in-line dráhou, lezeckou stěnu, pískoviště, dětské prvky a další sportovní zařízení."

Zdroj: Magistrát města Plzně

Odpůrci stavby centra nechtějí mimo jiné, aby se v lokalitě zvýšil dopravní ruch, protestovali proti velkému počtu parkovacích míst. I to bylo součástí jednání města s investorem."Investor snížil kapacitu o dvě stě parkovacích míst, aktuální stav je tedy pět set míst s tím, že v současné době je v dané lokalitě přes tři sta parkovacích míst," řek Rund a dodal, že regulační podmínky, které zastupitelstvo schválilo budou pro investora závazné. "Město na nich bude trvat a pokud je investor nesplní, nebude město dávat souhlas s tímto projektem."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT