Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Roudné se spouští nový systém parkování! Strážníci hlásí pohotovost!

15.04.2014 8:03

Na Roudné v Plzni se už bez placení zaparkovat nedá. Nový systém rozdělení míst k parkování na zpoplatněné a ty pro rezidenty začíná fungovat. Na Roudné tak posílí dohled strážníků!

V centru města už fungují první parkovací automaty, které přijímají také bankovky. Navolit si můžete přesně čas, jak dlouho budete parkovat.

Na plzeňské Roudné se řidiči od úterý 15. dubna musí připravit na velké změny. Spouští se nový systém parkování, který zpoplatní veškerá parkovací místa. Bez hrozby botičky tady zaparkují jen majitelé předplacených karet a ti, kteří si koupí lístek v automatu.

Systém kompletně zpoplatněného stání se spouští na plzeňské Roudné. „Pracovníkům společnosti Parking Plzeň a správci komunikací SVSmP tedy může zprovoznění celé zóny zabrat i několik dní. Pro motoristy platí, že se každý bude řídit v místě, kde hodlá zaparkovat, platným dopravním značením, jak je to ostatně v silničním provozu běžné. Stání je placené, když to značení ukládá,“ informuje společnost Parking Plzeň.

Roudná je tak rozdělení na místa, která náleží rezidentům a majitelům předplacených karet, a na místa, na kterých je možné parkovat jen se zaplaceným parkovacím lístkem. Na Roudné bude k dispozici celkem dvacítka parkovacích automatů. "Parkovné na automatu činí 10,- Kč/hod. Na vybraných pěti přístrojích v ulicích O. Beníškové a Na Roudné bude možné platit bankovkami či Plzeňskou kartou. U všech přístrojů je k dispozici funkce vracení hotovosti v mincích," informuje Parking Plzeň.

Na Roudnou se zaměří strážníci!

Stejně jako v době, kdy se na Roudné zaváděly rezidenční karty, také teď se na oblast zaměří strážníci Městské policie. „Už předem jsme obcházeli tamní obchody. Rozdávali jsme informační letáky ohledně změny režimu parkování a na oblast se nyní zaměříme. Už během dneška tak bude probíhat zvýšený dohled, v lokalitě budou také Asistenti Městské policie. Přijali jsme opatření vzhledem k problémům, které mohou v místech vznikat,“ potvrdila QAPu mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Nové uspořádání parkování na Roudné naleznete v mapě ve fotogalerii.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství