Bývalý hlavní epidemiolog Plzeňského kraje Petr Pazdiora dostal pamětní medaili

09.12.2020 11:07

Stříbrná pamětní medaile města Plzně patří od pondělí 7. prosince profesorovi Petru Pazdiorovi. Udělil mu ji primátor města Plzně Martin Baxa.

Pazdiora medaile

Poděkování pro bývalého hlavního epidemiologa Plzeňského kraje Petra Pazdioru předal primátor města Plzně Martin Baxa. „Je to poděkování za to, co profesor Pazdiora v letošní roce, v němž se potýkáme s nebývalou situací – pandemií nemoci covid-19, pro město Plzeň a celý region jako hlavní epidemiolog Plzeňského kraje vykonal. Byl v době koronavirové krize na jaře i na podzim hlavní oporou, na niž jsme se mohli jako zástupci samosprávy obrátit. Vždy pomohl najít řešení,“ uvedl primátor Martin Baxa.

Při převzetí medaile Petr Pazdiora uvedl, že sice odchází z hygienické služby (opouští funkci vedoucího protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice v Plzni), ale věří, že tím spolupráce s městem Plzní nekončí, protože dál bude působit na Lékařské fakultě v Plzni a jako vedoucí Ústavu epidemiologie se bude i nadále mimo jiné zabývat epidemií onemocnění covid-19. Chválil si také spolupráci města Plzně, Plzeňského kraje, Krajská hygienické stanice v Plzni a dalších organizací. I radní města pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký vyzdvihl, že se nejrůznější organizace umí spolu v Plzni domluvit a při řešení problémů postupovat společně.

Město s profesorem Pazdiorou spolupracuje i například při řešení problémů bezdomovectví. „Věřím, že se budeme dále potkávat, máme spolu ještě rozpracované projekty, například lékaři na ulici,“ uvedl Martin Zrzavecký.

Foto: plzen.eu

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24