Bývalý Prior na Americké opět ožije obchody! Otevřou se po víkendu

10.04.2018 12:31

Někdejší obchodní dům Prior a později Tesco čeká už po víkendu znovu otevření. Objekt nabídne nově prodejny Lidl a Hervis. Další obchody se ale otevírat nebudou. 

Americká třída v Plzni_leden 2018 _uzavřený OD

Objekt bývalého obchodního domu na Americké v Plzni se už po víkendu znovu otevře. Společnost AMESIDE, které od loňského roku patří, se dohodla s Lidlem a Hervisem na provozování prodejen potravin a sportovních potřeb.

V posledních měsících došlo na úpravy původních prostor a obě prodejny čeká už v pondělí 16.dubna otevření. Objekt tak opět ožije, poprvé zhruba od poloviny loňského října, kdy skončilo Tesco.

"Návrat obchodů určitě pomůže k oživení spodní části Americké ulice v Plzni a zlepší komfort nákupních služeb na tomto místě, byť dočasně. Vyšli jsme vstříc i obyvatelům této plzeňské čtvrti, kteří si na lednové veřejné diskusi mj. postěžovali na absenci obchodu s potravinami. Sortiment nově otvíraných obchodů určitě ale využijí i lidé, kteří tudy procházejí nebo přijíždějí městskou dopravou na blízké hlavní vlakové nádraží v Plzni,“ říká Tomáš Jícha, zástupce společnosti AMESIDE, která na území připravuje projekt nové multifunkční městské čtvrti.

Každý z obchodních řetězců obsadí jedno patro budovy. Lidl bude v přízemí a Hervis v prvním patře. Celková plocha budovy v součtu prodejních, skladovacích, veřejných nebo technických prostor má zhruba 10 800 metrů čtverečních. Kromě přízemí a prvního patra bude nicméně zbytek nevyužívaný, zejména kvůli stáří objektu a dodržení bezpečnostních parametrů.

Jak dlouho budou současné obchody fungovat, není momentálně jasné. Budovu v budoucnu podle všeho čeká demolice. Kdy přesně se to stane, ale také ještě není známo. Souvisí to s přípravou projektu nové městské čtvrti. Architektonická kancelář Chapman Taylor už na návrzích, které budou v souladu s novou územní studií města Plzeň, pracuje.

Obchody by ovšem měly fungovat do doby, než se začne nová podoba lokality realizovat. "Alespoň dočasně se sem vrátí normální život. Věřím, že lidé z Plzně i její návštěvníci to ocení,“ dodal Tomáš Jícha.    

FOTO: ilustrační       

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24