Dům kultury v Plzni už skončil

02.07.2011 19:59

Ve čtvrtek 30. června proběhla poslední akce v plzeňském domě kultury. Inwest se tak pro veřejnost od prázdnin uzavírá a čeká ho demolice.

Plzeň DK Inwest _ foto QAP CZ

Dům kultury zvaný Dům hrůzy u Radbůzy už to má za sebou. Poslední červnový den proběhla poslední akce. Od prvního července už je uzavřen a čeká ho demolice.

V kuturáku už neproběhne žádná kulturní akce, ani koncert či promování. Od července je uzavřen. Soukromá firma ho chce zbourat a vystavět na jeho místě moderní obchodní centrum.

Poslední snad možná pietní akcí byla ve čtvrtek 30. června promoce studentů právnické fakulty. Obchůdky už také zavřely. Někteří majitelé uzavřeli už před 30. červenm, tedy dnem úplného uzavření Inwestu.

Kdo si kulturní dům naposled neprohlédl právě na den vysvědčení, už mít možnost nebude. Město slibuje a tvrdí, že s investorem OC Arena jedná a dokonce tvrdí, že investor přislíbil spolupráci. A to v tom smyslu, že OC Arena nebude jen obchodním domem ale také místem kultury a kulturních akcí.

Kulturní dům Inwest bude jistě mnohým lidem chybět. Ať už mezi ně patříte nebo ne, nějakou vzpomínku zanechal tento památník komunistické architektury v každém z nás.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT