QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mikuláš s čertem nadělovali dětem v Pekle! FOTKY

05.12.2014 13:59

Mikulášské dopoledne pro děti z mateřských školek přichystal tradičně centrální plzeňský obvod. A jak jinak než v kulturním domě Peklo. Stovky dětí si užili i divadlo a klauny. Podívejte se na fotky!

Mikulášská besídka Peklo (8)

Kulturní dům peklo v Plzni v pátek opět patřil mikulášskému nadělování. Tradičně přichystal záběvné dopoledne pro děti z mateřských školek centrální obvod. Připravený byl Mikuláš s čertem, anděl, ale také klaunské vystoupení a divadýlko. Děti si to jako obvykle užily se vším všudy.

Mikulášské nadílky a čertovské rojení už v regionu odstartovalo a v dalších dnech o nejrůznější akce nebude nouze. Jako jedny z prvních si Mikuláše užily děti z mateřských škol centrálního plzeňského obvodu. Obvod pro ně nachystal mikulášskou nadílku v kulutrním domě Peklo.

Stovky dětí se tak setkaly nejen s Mikulášem a andělem, ale samozřejmě i s čertem. Nechybělo ani vystoupené oblíbené klaunské dvojice klauna Mirečka a Leontýnky. Děti si tak užily dopoledne plné her, soutěží, písniček i tancování. A nebyla by to mikulášská nadílka, aby děti nedostaly na rozloučenou výslužku.

Mikulášské akce se v těchto dnech rozebíhají po celém regionu. Už v pátek se odehrají mimo jiné na náměstí Republiky v Plzni nebo na náměstí Míru v Klatovech. Mikulášskou show mají ale také například ve Volduchách na Rokycansku. Tradičně nejvíc akcí se bude po celém Plzeňském kraji odehrávat o víkendu. Na podrobný přehled tipů na mikulášská a čertí hemžení najdete v článku Čertí rojení v Plzeňském kraji! Přinášíme tipy na besídky a nadílky.

FOTO: Hynek Mojžíš

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT