Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Voda na Úhlavě v Tajanově klesla

16.08.2011 12:22

V pondělí 15. srpna byla večer vyhlášena povodňová bdělost v Tajanově na Klatovsku. Úhlava tam zazlobila. Už po půlnoci ale začala klesat a nyní už nebezpečí nehrozí.

Na Klatovsku v Tajanově, kde v pondělí 15. srpna večer zahrozila povodní řeka Úhlava, už mají klid. Po půlnoci totiž začala voda klesat.

Večer v pondělí byl v tajanově vyhlášen I. stupeň povodńové aktivity. Krátce po půlnoci už začala voda klesat av sestupu pokračovala i v úterní ráno. Je to zřejmé dle údajů, které zveřejňuje Povodí Vltavy na svých stránkách.V pondělí kolem 22 hodin protékalo v řece zhruba 24 m3 za sekundu, po půlnoci už voda klesala na průtok necelých 23 a v 6 hodin ráno protékalo už jen zhruba 10 m3 vody za sekundu.

Maximum, kterého hladina vody dosáhla, bylo kolem 22. hodiny, kdy vyšplhala až na 261cm.Za normálních okolností tady bývá 71cm vody. Žádná škoda způsobena v Tajanově nebyla.

Úhlava zahrozila v pondělní večer také v přešticích, kde ale po kulminaci na 164cm hladiny opadávala.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství