QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Carsharing Karkulka přibral do party Vlka! Flotila se rozrostla o dodávku

24.06.2019 20:59

Služba sdílených aut Plzeňských městských dopravních podniků Karkulka rozšířila svůj vozový park. Do provozu byla zařazena osmimístná dodávka. Chystají se i další novinky!

Karkulka

Karkulky zanedlouho oslaví první rok fungování, během něhož rozhodně nezahálely. V červnu došlo již ke druhému rozšíření vozového parku a do provozu byla zařazena osmimístná dodávka, o kterou uživatelé služby projevili zájem.

Carsharing Karkulka byl spuštěn v září loňského roku a dnes ho využívá více než 500 uživatelů. „Příjemně nás překvapilo, jak rychle se Karkulky v Plzni etablovaly. Dnes se Karkulky rychle blíží k hranici 100 tisíc najetých kilometrů, které bychom měli dosáhnout v průběhu jednoho měsíce“ uvádí Jiří Ptáček, dopravně provozní ředitel PMDP.

Zájem o sdílená auta v Plzni průběžně roste a počty rezervací se zvyšují. PMDP proto na zvýšenou poptávku reagují. „Nejdříve jsme v březnu přidali deváté auto, teď došlo i na Vlka - vícemístnou dodávku Ford Tourneo, na kterou se zákazníci často ptali“, říká Milan Šot, projektový manažer Karkulky, a doplňuje: „Jestli Vlk mezi Karkulky zapadne, budeme zjišťovat do konce roku. Pokud bude ze strany zákazníků dostatečný zájem, rádi ho zařadíme natrvalo“.

Dopravní podniky ale v nabídce služeb chtějí jít ještě dál a vsadit na elektromobilitu. „Značná část jízd probíhá na území města, kde nám dává smysl vyzkoušet využití elektromobilu. Může to být zajímavá zkušenost jak pro uživatele Karkulek, tak i pro nás jako provozovatele služby“, dodává Ptáček s tím, že předběžná jednání o možnosti zapojení elektromobilu již proběhla. Ideálním stavem je podle Ptáčka situace, kdy si zákazníci mohou vybrat nejvhodnější typ automobilu s ohledem na aktuální potřeby.

FOTO: PMDP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24