QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Heřmanově Huti hořela sklárna. Škoda je 5 milionů, zasahovala i záchranka - FOTO

02.05.2024 22:00

V podvečer vypukl požár v hale na výrobu skla v Heřmanově Huti. Všechny osoby ze sklárny byly evakuovány. Jeden muž se ale nadýchal kouře, lehce byl zraněn i jeden hasič.

hasiči pozar
sklárna hermanova huthasiči pozarhermanova hutsklarna

"Jednotky z druhého stupně požárního poplachu zasahují u požáru průmyslového objektu v Heřmanově Huti. Všechny osoby by měly být evakuovány," uvedl prvotní informace mluvčí hasičů Petr Poncar.

Požár zasáhl střechu objektu. "Plamenné hoření jsme uhasili. Stejně tak uvnitř již nic nehoří. Aktuálně rozebíráme část střechy, abychom vyloučili možnost šíření požáru žhnutím uvnitř konstrukce," dodal mluvčí hasičů další podrobnosti s tím, že uvnitř objevili hasiči několik lokálních ohnisek.

Požár si vyžádal zásah záchranářů. "S ohledem na velikost objektu a předpokladů většího počtu osob na místě, byly k požáru vyslány čtyři výjezdové skupiny. Z toho jedna s lékařem a inspektor provozu. Na místě byl ošetřen muž ročník 2001, který se lehce nadýchal zplodin kouře a byl transportován k dalšímu ošetření do fakulní nemocnice na Borech. Na místě se lehce zranil jeden zasahující hasič, ale transport nebyl nutný," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Dalších deset osob vyvázlo bez zranění.

"Přijali jsme oznámení o požáru haly nedaleko obce Heřmanova Huť. Dle prvotních poznatků se měl požár zřejmě rozšířit od jednoho ze strojů, kdy došlo k rozšíření požáru i na střechu objektu," potvrdila mluvčí policie Eva Červenková.

Škody jsou vysoké. "V současné chvíli stále probíhají hasební práce a i policisté jsou na místě. Zatím byla škoda předběžně vyčíslena na 5 milionů korun. Příčina požáru bude předmětem dalšího šetření kriminalistů z územního odboru Plzeň venkov. Ve věci budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání prečinu obecné ohrožení z nedbalosti," doplnila tisková mluvčí policie.

foto: HZSPK

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT