Hasiči představí o víkendu svoji techniku. Chystají osmý ročník tatrování

06.09.2018 20:49

V sobotu proběhne Zbirožské hasičské Tatrování. Láká na soutěž krásy nákladních automobilů i na bohatý doprovodný program nejen pro milovníky hasičské techniky.

V. ročník krajského kola soutěže Malý záchranář v Plzni na Vinicích.
Tatrovani new 2018 A4

Akce Zbirožské hasičské Tatrování nabídne záchranu hořícího hradu, úkoly z oblasti požární prevence, vystoupení malých hasičat nebo třeba rodinnou hru Záhada v muzeu. Program je připraven v sobotu 8. září od 10 do 16 hodin.

Minulý rok si děti mohly užít skákací hrad, hasičské soutěže nebo rodinnou hru „Najdi zvířátka v muzeu“. "Některá zvířátka se do muzea zatoulala náhodou, ale některá zvířátka (či technika se zvířecími jmény) hasičům pomáhala v boji s ohněm již před desítkami let. Všem, kterým se podařilo správně rozluštit kvíz, náležela hasičská odměna," říká mluvčí generálního ředitelství HZS ČR Nicole Zaoralová.

I letos organizátoři připravili pro děti a jejich rodiče bohatý program. Jako každý rok si děti budou moci vyzkoušet uhasit hořící hrad a vysvobodit hradní strašidlo. "Oddělení preventivně výchovné činnosti Hasičského záchranného sboru ČR pro děti do Zbirohu přiveze řadu úkolů k prozkoušení jejich znalostí i dovedností z oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva," sděluje Nicole Zaoralová.

"Během celého dne bude probíhat soutěž o nejvtipnější zbirožský rým. Odpoledne bude vyhodnocena celoroční soutěž dětských kolektivů i tvořivých dospělých o nejhezčí hasičskou báseň. De facto celé letošní Tatrování se ponese na vlně veršů a rýmů," uvádí Nicole Zaoralová.

Pro všechny je připravena také nová rodinná hra s názvem „Záhada v muzeu“. V expozici požární ochrany zmizel jeden exponát a na místě zůstal jen papírek s tajemnou šifrou. Co se s ním stalo budou zjišťovat děti, které ve zbirožském areálu najdou 15 otázek, správně je zodpoví, získají tajenku, rozluští tajemnou šifru a najdou ztracený exponát. "Na ty nejlepší a nejrychlejší luštitele čekají opět krásné hasičské ceny včetně tolik oblíbených Hasičských pohádek," doplňuje Nicole Zaoralová.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT