QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čelní střet na obchvatu u Staňkova, zasahuje vrtulník - FOTKY

17.08.2021 15:33     17.08.2021 15:40

Za Staňkovem ve směru na Křenovy na hlavním tahu I/26 došlo odpoledne k vážné dopravní nehodě. Na místě zasahují všechny složky IZS včetně letecké záchranky. Doprava je odkláněna!

stankov1
stankov1stankov 4stankovstankov 3

K nehodě došlo po 14. hodině na obchvatu u Staňkova, srazila se dvě osobní auta. "Zasahujeme u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Jednu osobu jsme vyprostili a předali Letecké záchranné službě. Dalším osobám poskytujeme předlékařskou pomoc," uvedl prvotní informace k nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Na místě jsou holýšovští policisté a dopravní policisté. Zatím se stále vyprošťuje, silnice je zcela neprůjezdná. Doprava je odkláněna přes obec Staňkov," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Záchranáři z místa nehody transportovali dvě osoby pozemní cestou a jednu vážně zraněnou osobu letecky.

"Letecká záchranná služba z místa nehody transportuje ženu ročník narození 1963 s těžkým zraněním, ale při vědomí, na urgentní příjem FN Plzeň. Další dva muže r. 1976 s lehkými zraněními převážíme do Domažlické nemocnice," uvedla mluvčí záchranné služby Andrea Divišová.

AKTUALIZACE:

K dopravní nehodě na křižovatce silnice II. třídy č. 185 a silnice I. třídy č. 26 mezi obcemi Staňkov, Křenovy a Ohučov došlo dne 17. srpna 2021 v 14:15 hodin.

"Osmapadesátiletá řidička osobního automobilu Hyundai I10 jedoucí od obce Staňkov na obec Křenovy při jízdě nerespektovala svislou dopravní značku Dej přednost v jízdě! a vjela od obce Staňkov na hlavní pozemní komunikaci silnice I. třídy č. 26, kde nedala přednost v jízdě osobnímu automobilu Škoda Superb pětačtyřicetiletého řidiče, který přijížděl po hlavní pozemní komunikaci od obce Křenovy, a následně do něj narazila," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky, která byla vrtulníkem přepravena do Fakultní nemocnice Plzeň na ošetření a řidič a jeho pětačtyřicetiletý spolujezdec byli převezeni k ošetření do Domažlické nemocnice.

Na osobním automobilu Škoda Superb vznikla škoda cca 1 milion korun, na osobním automobilu Hyundai I10 vznikla škoda 40 tisíc korun.

Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

foto: HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24