QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Celníci zjistili nelegálně pracující cizince na Plzeňsku

12.03.2021 14:42

Na severním Plzeňsku se tentokrát celníci zaměřili na firmu zabývající se výrobou dřevěných palet a stavebního řeziva. V průběhu uplynulého týdne odhalili celkem 18 nelegálně pracujících cizinců.

111

Celkem 18 nelegálně pracujících cizinců odhalili plzeňští celníci v průběhu uplynulého týdne.

"Při provedené kontrole byl u 18 osob ze zemí mimo EU zjištěn výkon nelegální práce. Jednalo se o cizince z Ukrajiny a Moldávie. U 8 z těchto osob byl kromě výkonu nelegální práce zjištěn i neoprávněný pobyt na území České republiky, a to v rozporu s platným ochranným opatřením Ministerstva zdravotnictví ČR k ochraně před zavlečením onemocněním COVID-19. Tyto osoby byly předány Policii ČR k zahájení správního řízení o vyhoštění z území ČR. Současně u dalších 10 cizinců ze zemí mimo EU byl zjištěn výkon nelegální práce bez platného povolení zaměstnání nebo zaměstnanecké karty," uvedla Marcela Kašparová, mluvčí CÚ pro Plzeňský kraj.

Celý případ bude předán Oblastnímu inspektorátu práce pro Plzeňský kraj k zahájení správního řízení a uložení pokuty. Za nelegální zaměstnávání cizinců může úřad uložit pokutu až do výše 10 milionů korun. "Od začátku roku provedli plzeňští celníci celkem 10 kontrol se zaměřením na nelegální zaměstnávání, z toho 6 bylo pozitivních, 4 negativní. Zjistili celkem 36 nelegálně zaměstnaných osob a v 10 případech byla porušena informační povinnost vůči Úřadu práce ČR," dodala Marcela Kašparová.

 Foto: Celní správa

 


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24