Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zasahovala policie na zápase Viktorky oprávněně?

24.05.2011 13:32     24.05.2011 14:59

Ihned po závěrečném hvizdu rozhodčího v zápase s baníkem, kdy Viktorka vyhrála titul, došlo k incidentu mezi policisty a fanoušky z plzeňského kotle. Policie tvrdí, že zásah byl oprávněný, fanoušci opak.

DSCF2901

Po skončení zápasu s Baníkem Ostrava se strhly přímo na hřišti Viktorky obrovské oslavy. Těm ale předcházel incident s muži zákona, kteří střežili kotel náš i Baníkovce. Byl zásah nutný? Policie tvrdí ano, byl. Fanoušci říkají, nebyl, mohli nás tam pustit.

Oficiální stanovisko policie znělo, že musel být použit slzný plyn a donucovacích prostředků, aby byli fanoušci zklidněni, protože demolovali stadion. Alespoň tak se v neděli 22. května vyjádřila policejní mluvčí Simon Čejková. Postupně se ale množí poznámky, jestli byl opravdu zásah nutný. Byl nebo nebyl?

Fanoušci tvrdí, že chtěli na hřiště až v okamžiku, kdy tam už nebyli rozhodčí ani hráči Baníku. "Muselo být použito slzného plynu, protože fanoušci se dobývali na hřiště ještě v době, kdy tam byli hráči i rozhodčí," uvedla k incidentu Čejková. Klub ale fanoušky vyzýval, aby 10 minut po skončení zápasu zůstali sedět, neuposlechli. Již před zápasem ale mluvčí klubu Jarda Hamouz varoval, že budou přísná bezpečnostní opatření a zápas je hodnocen jako rizikový.

"Na záznamu České televize, který jsem speciálně kvůli tomu vyhledal, je jasně vidět, že na hřišti už byli jen hráči Viktorky a realizační tým," kontruje Roman Bakala z Pfans.On sám byl v době incidentu již na trávníku z druhé strany policejního koridoru. "Nechápu, proč je sem nepustíte, vždyť my jsme tady taky," ptal se dle svého vyprávění Bakala. Vzhledem k nepříjemné vizáži zasahujících těžkooděnců se k další řeči nedostal. Prý to vypadalo, že taky jednu chytí. "Viděl jsem na vlůastní oči, jak sejmul jeden z nich asi dvacetiletou holku, zbytečně," myslí si Bakala.

Fanoušci, kteří jste byli napadeni, pokud máte chuť a hlavně odvahu to řešit, dejte se dohromady. Pfans jsou ochotni podat stížnost na postup polici jednotně za vás. Potvrdil to i Roman Bakala.

Spousty videí k sobotnímu zápasu najdete na oblíbené adrese youtube.com.

"Žádnou stížnost na sobotní zásah na stadionu ve Štruncových sadech jsme nezaznamenali," uvedla QAPu mluvčí policistů Simona Čejková v úterý 24. května v odpoledních hodinách.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT