QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

V Malesicích začala stavba vodovodu a kanalizace

15.04.2024 16:45

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městském obvodu Malesice. Do léta 2027 bude mít obvod nový vodovod a kanalizaci.

Vodovod a kanalizace zahájení stavby_duben 2024_MMP

Stavba začala kácením dřevin a ověřovacími zemními vrty v místě budoucí ČOV, samotné stavební práce budou následovat. „Přivedení vodovodu do této části města a výstavba ČOV do budoucna umožní připojení zhruba tisíce současných obyvatel a rovněž napojení zdejších rozvojových oblastí, kde může přibýt dalších zhruba tisíc lidí,“ řekl technický náměstek primátora Pavel Bosák.

Práce by měly trvat zhruba tři a půl roku, tedy do července 2027. „Skutečnost, že se v Malesicích konečně dočkáváme zahájení stavby vodovodu a kanalizace je skvělou zprávou jak pro zdejší obyvatele, které často trápily potíže s vysychajícími studnami, tak pro životní prostředí trpící absencí kanalizace. V neposlední řadě je vybudování základní infrastruktury potřebné k tomu, abychom mohli následně přistoupit k úpravě povrchů vozovek a konečným úpravám veřejného prostranství hlavně na Malesické návsi,“ řekl starosta obvodu Aleš Tolar s tím, že realizace vodovodu a kanalizace v Malesicích vytváří do budoucna možnost zavedení obou sítí i do Dolního Vlkýše.

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy