QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté prohledávají okolí Nemanic! Pátrají po muži po mozkovém onemocnění

26.02.2014 13:40

Policisté na Domažlicku jsou na nohou. Pátrají v okolí Nemanic po 58letém muži. Ten je od pondělí nezvěstný. Zatím muže nenašel ani vrtulník s termovizí!

Policisté na Domažlicku jsou v pohotovosti. Už druhým dnem pátrají po 58letém muži, který se ztratil v pondělí večer. Situace je o to vážnější, že muž je po mozkovém onemocnění a trpí nejen ztrátou pmati, ale také špatnou orientací. Vzlétnout už musel také vrtulník, ale ani toto opatření zatím neslavilo úspěch.

Policie v okolí Nemanic na Domažlicku je na nohou. Už druhým dnem pátrají policisté po Ladislavu Kováčovi z Nemanic, který z domova nejspíš odešel během pondělí a zatím se nevrátil. Pátrání je o to naléhavější, že jde o muže, který ztrácí orientaci a trpí poruchami paměti. Naposledy muže viděli v pondělí okolo 16. hodiny. "Provedeným policejním šetřením bylo zjištěno, že naposledy byl pohřešovaný spatřen na silnici mezi obcemi Nemanice a Lísková kolem 16. hodiny. Od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Muže nenašel ani vrtulník s termovizí!

Během středy už vrtulník nasazený sice nebyl, policisté jsou ale dál v terénu. "Propátrávání lokality stále probíhá," potvrdila QAPu mluvčí policie. "Policisté provedli prověrky v obci Nemanice a jejího okolí s výsledkem negativním, rovněž při pátrání po pohřešované osobě byly provedeny prověrky v obcích Vranov, Pivoň, Mnichov a Jeníkovice, kde by se pohřešovaný mohl nacházet. Do akce byla opakovaně zapojena i letecká služba Policie České republiky, vrtulník s termovizí ukončil činnost opět s negativním výsledkem," dodává policejní mluvčí.

Policie žádá proto také veřejnost o pomoc. Pokud by muže (viz fotografie) svědci někde spatřili, nebo věděli, že se někde pohyboval, aby se obrátili rovnou na linku 158.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24