QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cestou k požáru v Plánici havarovalo hasičské auto. Policie hledá svědky

20.05.2020 12:37

Nákladní Tatra dobrovolných hasičů se střetla na okraji Plánice s osobním vozem. Došlo ke zranění jednoho z řidičů. Do nemocnice ho dopravil vrtulník.

vrtulník ilustrační foto Milan Janoch _QAP cz

K nehodě došlo v úterý 19. května. "V 17.50 hodin řídil čtyřiapadesátiletý muž z Klatovska, nákladní vozidlo značky Tatra sboru dobrovolných hasičů z obce na Plánicku, po komunikaci II. třídy číslo 186 od obce Nicov na Plánici. Za jízdy bylo na vozidle v činnosti zvláštní výstražné světlo modré barvy se zvukovým znamením. Na rovném úseku komunikace, před můstkem přes vodní tok,  zleva vyjížděl řidič s vozidlem značky Škoda Octavia na komunikaci. Řidič s nákladním vozidlem objížděl osobní vozidlo a došlo ke střetu,“ poposala nehodu policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Při nehodě utrpěl čtyřicetiletý řidič osobního auta z Plánicka zranění. Vrtulník ho dopravil do nemocnice v Plzni.

"Řidič nákladního vozidla se podrobil dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem a u řidiče osobního vozidla byl v nemocnici vyžádán odběr krve. Policie dále šetří míru zavinění účastníků a ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodává mluvčí.

Policii by mohli pomoci řidiči, kteří mají k dispozici videozáznam. "Policisté z dopravního inspektorátu v Klatovech žádají případné svědky, kteří si pořizovali video nebo obrazový záznam z místa požáru, zda nemají k dispozici záznam o průběhu dopravní nehody. Informace sdělte na dopravní inspektorát v Klatovech v pracovních dnech na telefon číslo 974 334 251 nebo 974 334 250 i prostřednictvím e-mailu: kt.di.podatelna@pcr.cz,“ uzavírá Dana Ladmanová.

Více o požáru v zemědělském areálu v Plánici jsme psali zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24