Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Meditační zahrada se otevřela. Návštěvníkům nabízí zajímavé akce

21.04.2022 17:45

Ojedinělý zahradní areál tvoří stovky vzácných jehličnanů, dvě jezírka a kaple. Jak se k Meditační zahradě dostat? Jaké akce návštěvníkům nabízí?

jiří Strašek_Meditační zahrada

O zahradu se stará Biskupství plzeňské. Meditační zahrada s Památníkem obětem zla v Plzni-Doudlevcích je místem naděje, pravdy, odpuštění a usmíření. Nachází se v Plzni Doudlevcích. Nejbližší zastávka MHD (autobus 32) je Luftova zahrada, odtud je cesta značená.

Meditační zahradu založil Luboš Hruška, člen Konfederace politických vězňů, který byl v době komunistické vlády v roce 1949 odsouzen a vězněn. Když byl v kriminále pokřtěn, slíbil si, že pokud přežije a vrátí se domů, přebuduje původně ovocný sad na místo, které bude upomínat na všechny oběti zla.

Zahrada je otevřena od středy do neděle v čase od 10 do 18 hodin. Na místě se platí vstupné, děti do 15 let, studenti a důchodci zaplatí 35 Kč, dospělí 60 Kč, rodinné vstupné činí 150 Kč a držitelé průkazu ZTP mají vstup zdarma.

V následujících dnech nabídne Meditační zahrada i zajímavé akce. V pátek 22. dubna se můžete ráno zaposlouchat do ptačích hlasů s ornitologem Jiřím Sladkým nebo 1. května navštívit komponovaný pořad s hudebním triem Kapustový šálek.

Foto: Jiří Strašek

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte