Chcete v obvodu lezeckou stěnu, kapli nebo protihlukovou zeď? Rozhodněte o tom sami!

11.10.2021 14:36

Nová parkovací místa, turnajové hřiště na pétanque, lezecká stěna nebo altánek. To je část nápadů, které mají zlepšit život v městském obvodu Plzeň 4. Rozhodnou o tom sami občané.

TZ-Foto1

Rozhodněte sami je projekt městské části Plzeň 4, jehož cílem je zpříjemnit život obyvatelům Doubravky, Lobez, Bukovce, Červeného hrádku, Újezdu a Zábělé. Participativní rozpočet představuje moderní způsob, jak obyvatele zapojit do rozhodování o tom, co má být placeno z veřejných peněz. Chybí vám prostor na sportovní aktivity nebo dětské hřiště? Pak právě pro vás je zde projekt Rozhodněte sami.

K 5. říjnu lidé podali už celkem 34 nápadů, mezi které patří například vybudování lezecké stěny v parku Potoční, psí loučka na Lobezských lukách, veřejné ohniště kdekoliv na území obvodu, obnova historické kaple na návsi v Plzni-Újezdě, odpočinkový altánek ve Špitálském lese, hřiště na turnaje v pétanque v Lobezském parku nebo vybudování fotbalového hřiště v Červeném Hrádku.

Druhý ročník participativního rozpočtu začal 15. září 2021, své návrhy do druhého ročníku participativního rozpočtu můžete přidávat do 15. října 2021. Poté Úřad městského obvodu Plzeň 4 všechny podané návrhy prověří a posoudí, jaké z nich jsou proveditelné. Ty postoupí do fáze hlasování, která odstartuje na webu www.rozhodnetesami.cz 15. listopadu a poběží do 12. prosince.

„Děkujeme všem, kteří se do participativního rozpočtu zapojili. Letos se sešla celá řada zajímavých návrhů. Ukazuje se, že po prvním ročníku stále více lidí ví, co to je participativní rozpočet, jak funguje a k čemu slouží. Zásluhu na tom má i vítězný projekt z loňského roku, stromová alej pod Chlumem, která byla již zrealizována,“ říká starosta Tomáš Soukup.

Rozhodnout můžete na webových stránkách www.rozhodnetesami.cz.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT