QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bazén na Lochotíně se po pauze otevírá! Má novou vanu za víc jak jeden a půl milionu, FOTKY

27.08.2014 11:20

Po zhruba dovuměsíční pauze se pro veřejnost otevírá bazén v Plzni na Lochotíně. V průběhu prázdnin se kompletně opravila vana bazénu unikátní technologií. V příštím týdnu začne oprava venkovního areálu!

Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (10)
Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (2)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (3)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (6)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (4)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (7)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (5)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (19)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (8)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (9)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (10)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (11)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_fotoOpravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (12)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (14)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (15)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (16)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (17)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (13)Opravený bazén na Lochotíně_QAP_foto (18)

Bazén v Plzni na Lochotíně už se opět otevírá veřejnosti. Po zhruba dvou měsících, kdy se opravovala vana velkého bazénu, jsou brány návštěvníkům dokořán. Opravy vyšla na celkem 1,6 milionu korun a chystají se i další úpravy v areálu. S venkovním bazénem by se mělo začít v příštím týdnu.

Bazén na Lochotíně v Plzni už se po delší době opět otevřel. Rekonstrukce je u konce a návštěvníci tak mohou opět od středečního poledne chodit plavat. "My jsme dnes uvedli do provozu srdce bazénu. Vana byla ošetřená tou nejlepší technologií a to je nástřik polyureou. To je nástřik, který se ve světě používá už patnáct let. Garantuje nám, že ta vana, která je z oceli, vydrží dokud bude stát tento bazén. Laicky vysvětleno, my jsme z toho vytvořili v podstatě teflonovou pánev. Úplně jsme oddělili kov od vody, takže k tomu reznutí vůbec nemůže dojít," řekl k ukončení rekonstrukce ředitel bazénu Tomáš Kotora. 

Opravy probíhaly během prázdnin tak, aby nedošlo k velkému narušení provozu, protože návštěvnost právě o prázdninách není zdaleka tak vysoká. Celkem vyšly opravy na 1, 6 milionu a plavcům novinka mimo jiné zajišťuje větší bezpečí. Jak startovací bloky, tak stěny dostaly totiž protiskluzový povrch.

Rekonstrukce venkovního areálu odstartuje v příštím týdnu...

Původně univerzitní bazén na Lochotíně už před několika lety převzalo město. "Univerzitě sloužil bazén spíš pro její vnitřní potřeby, pro plavání studentů. To pro veřejnost nebylo příliš významné. Před několika lety jsme stáli před složitou situací: bazén si vezmeme, budeme do něj muset vložit hodně peněz, ale teď při té první velké investiční akci vidíme, že to bylo určitě dobře. Už teď chodí do bazénu desítky tisíc spokojených návštěvníků, plave se tady ze všech sil a další projekty se tady chystají," dodal ke znovuotevření bazénu primátor Martin Baxa.

V areálu bazénu se chystají i další opravy. Mimo jiné už během příštího týdne by měla odstartovat generální rekonstrukce venkovního areálu za 11 milionů korun, která skončí do konce letošního roku. "My jsme teď v pondělí předali stavbu firmě. Stavební práce vypuknou v průběhu příštího týdne, kdy bychom rekonstrukci chtěli slavnostně zahájit," doplnil Tomáš Kotora.

Původně měl být venkovní areál hotový už před letošní letní sezónu, kvůli administrativním průtahům se ale zahájení akce oddálilo.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT