Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Nehody zkomplikovaly provoz v regionu! Pozor na déšť!

05.08.2016 8:01     05.08.2016 11:45

U Losiné a také na výjezdu z Plzně na Klatovy zkomplikovaly v pátek ráno provoz nehody. Na přivaděči na Klatovy skončilo dokonce auto na boku. Přinášíme podrobnosti!

21.7.2016 (PJ ) DN 4xOA Dobřany

Hned na dvou hlavních tazích v Plzni a okolí se musely v pátek ráno odstraňovat nehody, které pořádně zkomplikovaly dopravu. Na křižovatce na hlavním tahu I/20 se řešily hned dvě nehody, na přivaděči na Klatovy z Plzně havarovalo osobní auto a provoz tam musela řídit policie.

Hned dvě nehody se odehrály na hlavním tahu I/20 u Losiné. "Krátce po 6. hodině chtěla 45letá řidička osobního vozidla jedoucího směrem od Chválenic odbočit na Starý Plzenec. Přednost jí dával řidič protijedoucího vozidla, ve směru od Chválenic ale narazil zezadu do vozu řidičky další vůz, který její auto vymrštil na vozidlo stojící v protisměru," popsala průběh nehody mluvčí policie Hana Štefflová.

Zhruba o dvě hodiny později se na křižovatce na Nezbavětice stala další nehoda. V tomto případě řidič nákladního auta nestihl zastavit za kolonou stojících vozidel a narazil do posledního. V tu chvíli k místu přijížděl další náklaďák s přívěsem, který se sice chtěl vyhnout střetu, ale během manévru naboural havarované nákladní auto a skončil v příkopu.

K další nehodě museli dopravní policisté vyjíždět před osmou hodinou na přivaděč na Klatovy u Plzně. "Havárii osobního vozidla jsme měli hlášenou v 7:47. Vozidlo skončilo v pozici na boku v levém jízdním pruhu, dopravu na místě řídili policisté. Havárie se obešla bez zranění," řekla k nehodě mluvčí policie Hana Štefflová s tím, že výsledkem jsou mimo jiné i poškozená svodidla. 

V souvislosti s aktuálním počasím policisté opět nabádají k opatrnosti!

"Apelujeme na řidiče, aby byli maximálně opatrní. Zejména aby přizpůsobili rychlost jízdy současnému počasí, dodržovali bezpečnou vzdálenost a plně se věnovali řízení," říká policejní mluvčí. Zároveň upozorňuje na nebezpečí takzvaného aquaplaningu. Ten se v minulém týdnu stal pro řidiče velkou hrozbou. Podrobnosti k nebezpečí aquaplaningu najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT