Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Vražda a sebevražda v Klatovech! Hledaná žena byla nalezená bez známek života

14.06.2024 8:55     14.06.2024 12:28

Všechny složky IZS zasahovaly v brzkých ranních hodinách v ulici Suvorovova v Klatovech. Po požáru byl v bytě nalezen mrtvý muž, který zemřel násilnou smrtí. Následně se rozjelo pátrání po ženě a vozidle.

IMG_1872

Při požáru v bytě v Klatovech byl nalezen mrtvý muž. Policie potvrdila, že zemřel násilnou smrtí. Hledanou ženu pak policisté vypátrali bez známek života. Policie pracuje s verzí vraždy a následné sebevraždy.

„Dne 14. června 2024 v půl čtvrté ráno přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o požáru v bytě v bytovém domě v Klatovech. Na místo vyjelo několik hlídek policistů a také výjezd kriminalistů. Při ohledání bytu byla nalezena mrtvá osoba. Soudní lékař, který přijel na místo, ohledal tělo a shledal, že muž zemřel násilnou smrtí. Případ si proto převzali krajští kriminalisté,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Lidé z domu se sami evakuovali. V bytě byl nalezen popálený mrtvý muž, v nemocnici skončila malá dívka a jeden muž. „Záchranáři k události vyslali výjezdové skupiny z Klatov a vůz pro řešení hromadného neštěstí. Na místě se osoby částečně evakuovali sami, kolegové si do péče vzali muže ročník 1984 a malou holčičku, oba potřebovali kyslíkovou terapii a následně byli transportováni do Klatovské nemocnice. Pro ostatní osoby na místě, byli zajištěné deky a tekutiny až do příjezdu evakuačního autobusu HZS. Lékařka v jednom z bytů konstatovala u osoby velmi rozsáhlé popálení neslučitelné se životem,“ řekla k zásahu mluvčí záchranné služby.

Na místě byly 4 jednotky hasičů. "27 lidí se evakuovalo před příjezdem jednotek. Tyto jsme na přechodnou dobu umístili do evakuačního autobusu," doplnil mluvčí hasičů.

V souvislosti s požárem pak policie vyhlásila pátrání po voze tovární značky Volkswagen. To nakonec policisté nalezli i s další mrtvou osobou. Jednalo se o hledanou 58 leou ženu.

Ve vozidle se měla pohybovat osmapadesátiletá žena, u které panovala důvodná obava, že by si mohla ublížit. Při pátrací akci bylo v půl jedenácté dopoledne z vrtulníku hledané vozidlo nalezeno. Několik metrů od vozidla pak byla bez známek života nalezená i hledaná žena,“ doplnila policejní mluvčí.

Podle policie se s největší pravděpodobností jednalo o vraždu a následnou sebevraždu.Krajští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, na případu dále pracují. Právní kvalifikace může být doplněna i o další trestné činy,“ doplnila Dagmar Brožová.

Zhruba hodinu před oznámením požáru bytu v Klatovech ale vypukl požár na Klatovsku, který může mít s případem spojitost.

Po třetí ráno vyjížděly čtyři jednotky do chatové oblasti nedaleko Hnačova k požáru chaty. „Objekt byl zcela zasažen požárem již při našem příjezdu. Na hašení jsme nasadili tři útočné proudy. Výše škody a příčina požáru jsou předmětem šetření. Ke zraněním nedošlo,“ informoval mluvčí hasičů.

Policie prověřuje, zda se jedná o související pořáry, nevyloučila spojitost. „Tuto událost prověřujeme. Nemůžeme vyloučit možnou souvislost mezi oběma požáry, to znamená požáru této chaty a požáru bytu v Klatovech,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte