Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Záchranáři budou cvičit na Hracholuskách

17.06.2011 13:33

V úterý 21. a středu 22. června čeká letecké záchranáře cvičení na přehardě Hracholusky. Záchrana osob z vodní hladiny bude námětem cvičení, kterého se zúčastní hasiči, policisté a letka Ministerstva vnitra PČR.

hracholusky

Záchrana osob z vodní hladiny přehrady Hracholusky je námětem cvičení, kterého se zúčastní hasiči, policisté a letka Ministerstva vnitra PČR. Výcvik se uskuteční od 10. do 16. hodiny u části přehrady nazývané Radost ve dnech 21. a 22. června.

Evakuace a záchrana osob z vodní hladiny pomocí lezecké techniky, procvičení taktických postupů za použití vrtulníku PČR, ověření spolupráce mezi hasiči – leteckými záchranáři a osádkou vrtulníku,  to jsou hlavní cíle součinnostního výcviku složek IZS, který se uskuteční na vodním díle Hracholusky – část Radost.

"Zúčastněné složky procvičí záchranné práce z klidné vodní hladiny pomocí vrtulníku, které mohou být využity zejména při povodních nebo záchraně tonoucí osoby. Při cvičení budou využity evakuační a záchranné prostředky leteckých záchranářů a také vybavení letky MV PČR – vrtulník, lanový podvěs, palubní jeřáb a další," upřesnila mluvčí hasičů Alena Marešová.

Zúčastní se HZS Plzeň-Košutka, HZS Přeštice, HZS Nýřany, Letka MV PČR – Letecká služba, PČR.


SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství