Auto CB ŠKODA nový SUPERB

VÝSTRAHA: V neděli odpoledne mohou opět dorazit silné bouřky a přívalové srážky

26.05.2024 11:57

Do osmé hodiny večerní platí výstraha před výskytem silných bouřek, doprovázených menšími kroupami do 2 cm, nárazy větru kolem 65 km/h a přívalovými srážkami, v nich může spadnout kolem 25 mm za krátký čas, výjimečně i více.

hd-wallpaper-g2a0031fa5_1920

V neděli 26. května se budou během dne místy vytvářet bouřky, které budou výjimečně i silné. "Ojediněle se v bouřkách mohou vyskytnout menší kroupy většinou do 2 cm a nárazy větru kolem 65 km/h. Bouřky budou doprovázené přívalovými srážkami, v nich může spadnout kolem 25 mm za krátký čas, výjimečně i více. Bouřky čekáme i v nejbližších dnech," uvedli meteorologové.

Vzhledem k silnému nasycení v oblasti jihozápadních a západních Čech budou zejména menší toky rychle reagovat i na méně vydatné srážky vzestupy hladin. "Lokálně se může vyskytnout přívalový déšť se zatopením podchodů, podjezdů, sklepů a níže položených míst a rozvodnění malých toků. Možnost izolovaných škod větrem, zejména v důsledku lámání větví stromů. Nebezpečí mohou představovat i menší kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost především s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími předměty, hlavně větvemi. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně," doplnili meteorologové.

Foto Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství