Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Krajští kriminalisté obvinili 37letého muže z vraždy ženy v Křižíkových sadech

08.05.2024 20:36     10.05.2024 10:44

Jak jsme vás již informovali, v Křižíkových sadech v Plzni byla nalezena pobodaná žena. Nyní policie zveřejnila k případu další informace.

vrazda v centru Plzne_0524_QAP (5)

"V úterý 7. května letošního roku jsme přijali oznámení o ženě, která leží v bezvědomí na jedné z laviček v Křižíkových sadech v Plzni. Po našem příjezdu byla na místě nalezena 44letá žena s bodným poraněním," uvedla mluvčí policie.

Ve vážném stavu byla žena převezena do nemocnice, kde následující den i přes maximální úsilí lékařů svým zraněním podlehla.

"Místo a jeho okolí policisté ihned po oznámení uzavřeli a provedli jeho ohledání. I následující den se policisté zabývali celou řadou procesních úkonů a prováděli na místě a v okolí této události prověrku, které se zúčastnila celá řada policistů, včetně potápěčů zásahové jednotky, policistů ze speciální pořádkové jednotky, kriminalistů Městského ředitelství policie Plzeň, psovod a policisté z odvodního oddělení Plzeň – střed," uvedla mluvčí.

To vše proběhlo ve spolupráci se strážníky Městské policie Plzeň, příslušníky Hasičského záchranného sboru a pracovníky společnosti Čistá Plzeň.

Od počátku se případu věnovali krajští kriminalisté, kteří krátce po činu měli vytipovanou osobu, která se tohoto jednání mohla dopustit a ve večerních hodinách dne 7. května zadrželi 37letého muže.

"Na základě zjištěných skutečností a provedení procesních úkonů zahájil vrchní komisař odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování trestní stíhání tohoto muže jako obviněného ze zvlášť závažného zločinu vraždy a zároveň nařídil soudní pitvu u zemřelé," doplnila mluvčí policie.

Poškozená i obviněný se pohybovali v komunitě osob bez přístřeší a motivem tohoto činu má být vyřizování jejich partnerských neshod.

Vrchní komisař bude podávat podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

AKTUALIZACE:

"Na základě rozhodnutí soudu bude obviněný muž stíhán vazebně," aktualizovala mluvčí policie.



Foto QAP, Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT