QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čtyřiadvacetiletý muž řídil pod vlivem návykových látek

09.09.2020 13:11

Muž usedl za volant i přesto, že má vysloveny dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel. Navíc byl pod vlivem omamných a psychotropních látek. 

policie

V pondělí 7. září chvíli po dvaadvacáté hodině usedl za volant vozu VW Golf 24letý muž z Touškovska. Jeho cesta vedla z Chotěšova do Stoda.

U benzínové čerpací stanice ve Stodě si jej všimla hlídka stodských policistů. Dle osobní a místní znalosti věděli, kdo s největší pravděpodobností řídí vozidlo a vydali se tedy za ním. Muž před nimi však začal ujíždět. Po projetí několika ulic se vracel zpět ke kruhovému objezdu, kde s vozidlem havaroval o obrubník.

"Policisté muže zadrželi a provedenou lustrací zjistili, že se skutečně jedná o 24letého muže, který má vysloveny dva platné zákazy řízení motorových vozidel. Policisté rovněž u řidiče provedli dechovou zkoušku ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu řidiče s negativním výsledkem. Dále provedli test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na látky amfetamin a metamfetamin," sdělila mluvčí policie Ivana Jelínková.

Jeho další cesta tak vedla k lékaři k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve nebo moči. Muž měl navíc ve vozidle 8 g látky, zjevně pervitinu. Policisté případ kvalifikovali jako trestný čin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V šetření případu pokračují i nadále.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24