Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Boleváku bude nový moderní stánek s občerstvením - VIZUALIZACE

15.02.2024 12:30

Nový stánek nabídne už v letošním roce Plzeňanům občerstvení a místo k posezení na břehu Boleváku.

nový stánek Bolevák_projectstudio8 (3)
nový stánek Bolevák_projectstudio8 (3)nový stánek Bolevák_projectstudio8 (1)nový stánek Bolevák_projectstudio8 (2)nový stánek Bolevák_projectstudio8nový stánek Bolevák_projectstudio81 (1)nový stánek Bolevák_projectstudio81 (2)

„Mezi Velkým a Malým boleveckým rybníkem býval stánek s občerstvením. Před dvěma lety jsme stánek nechali odstranit a od té doby je zde prázdné místo. V letošním roce postavíme stánek nový a bude odpovídat všem potřebám. Bude to moderní stánek s pobytovou terasou a moly přímo na břehu rybníka,“ říká náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

V loňském roce v řešené lokalitě probíhaly přípravné práce v podobě položení nových inženýrských sítí.

Objekt stánku bude tvořit jednopodlažní sestava pěti kusů modulárních kontejnerů se zastřešením. Kontejnery budou z oceli, povrchovou úpravu zajistí jemná vlna v antracitové barvě a dřevěný obklad. Schody na terasu budou umístěny vně stavby. Objekt navrhlo plzeňské projektstudio8, které stojí například za projektem Paluby Hamburk.

Nový objekt by měl být o rozloze 70,3 m2. Jeho součástí bude i pobytová střešní terasa, která má 76,5 m2 a pobytová terasa bezprostředně navazující na stánek o výměře 62 m2, dále to bude pobytové molo navazující na terasu o výměře 62,5 m2.

Zařízení vybuduje město, ve čtvrtek 15. února městská rada schválila vyhlášení výběrového řízení na nového provozovatele.

„Pozemky jsou městské a jsou už plně připraveny pro výstavbu. Cena vzejde z výběrového řízení, které je právě vypisováno,“ řekl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Stánek, pro jehož stavbu už je připravena potřebná infrastruktura, by se měl otevřít v září. „Na jaře začne stavba. Věřím tomu, že to bude paráda,“ dodal náměstek primátora.

Návrh projectstudio8

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství