Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

15.05.2024 16:13

Zemřel Vlastimil Harapes

Bylo mu 77 let

15.05.2024 13:58

Fanoušci hokeje, zbystřete!

Originální medaile z MS jsou k vidění v plzeňském muzeu Depo Moto Art. Podívejte se na FOTKY.

Shořela bývalá cukrárna v Bezdružicích

04.06.2012 14:21

V Bezdružicích na Tachovsku shořela v pátek 1. června budova bývalé cukrárny. Škody po požáru, u kterého zasahovalo pět hasičských jednotek, byly vyčísleny na téměř půl milionu korun.

6

Bývalá cukrárna v Bezdružicích padla v pátek 1. června za oběť plamenům.

K požáru vyjelo v pátek ve 14:43 hodin pět hasičských jednotek, profesionálové z Tachova a Stříbra, a dobrovolní hasiči z Bezdružic, Konstantinových Lázní a Teplé. "Při příjezdu prvních hasičů na místo byla budova celá v plamenech. Jednotka SDH Bezdružice zřídila čerpací stanoviště u požární nádrže vzdálené zhruba 300 metrů od místa požáru a kyvadlovou dopravu vody zajistila jednotka SDH Teplá," uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Pavla Jakoubková, a pokračovala: "Hasiči ze Stříbra a z Konstantinových lázní na likvidaci požáru nasadili 2 C proudy a 1 vysokotlak."

Požárem zasažená střešní konstrukce se ovšem začala hroutit, a tak velitel zásahu na místo povolal plošinu z Tachova, ze které hasiči pokračovali v hasebních pracích a započali s rozebíráním střešní konstrukce. "Teprve poté bylo možné vstoupit do budovy a dohasit skrytá ohniska. Škody byly předběžně vyčísleny na 460 tisíc korun. Příčina vzniku požáru zatím není známa, ale nevylučuje se, že požár vznikl v důsledku nedbalosti," dodala Jakoubková.

Foto: HZS Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT