Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rozsáhlé požáry na Tachovsku a Domažlicku, vyhlášen byl 3. stupeň poplachu

23.07.2023 13:12     23.07.2023 15:40

Požár lesního porostu vypukl kolem poledne u obce Kočov na Tachovsku. Další požár likvidovali hasiči na Domažlicku.

pozar tachovsko 3

"Byl vyhlášen 3 stupeň požárního poplachu a na místě zasahuje 11 jednotek. Podařilo se požár zachytit tak, aby nevzniklo korunové hoření a po necelé hodině byla hlášena lokalizace požáru," uvedl k požáru u Kočova Michal Holeček z Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje.

Zasažen plameny byl rozlehlý prostor. "Čerpací stanoviště bylo zřízeno na rybníku Vřesk, hašení probíhá 6 proudy "C". Rozloha byla odhadnuta na 120x60 metrů," doplnil Michal Holeček.

Třetí stupeň byl vyhlášen kvůli požáru také na Domažlicku. Rozsáhlý požár na Domažlicku u obce Hostouň, konkrétně v části obce Mělnice, hasilo deset hasičských jednotek. Požád vypukl kolem půl dvanácté.

"Také zde byl vyhlášen 3. stupeň požárního poplachu a na místě je 10 jednotek požární ochrany. Jedná se o požár vzrostlého obilí, který se rozšířil z části do lesa. Hasiči v lese oheň v rychlém čase zlikvidovali. Čerpací stanoviště je zřízeno přímo v obci Mělnice," uvedl MIchal Holeček.

 Požár se nakonec podařilo lokalizovat ve 13:13 hodin. "Velikost požářiště byla odhadnuta na 30 hektarů," doplnil Holeček

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství