QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další novinka v jízdném v plzeňské MHD! Nově bude k mání skupinová jízdenka

24.08.2019 8:12

V plzeňské MHD bude možné od začátku příštího roku využívat takzvanou "hromadnou" jízdenku. Určená bude pro skupiny 10 až 35 osob. Přinášíme podrobnosti!

U Zvonu_1_dubna_QAP_foto (10)

Jízdné v plzeňské MHD přinese od nového roku hned několik změn. Ne zrovna příjemnou zprávou je zdražení, které se týká zejména jednorázového jízdného (podrobnosti najdete v článku zde). Další novinkou je takzvaná "skupinová" jízdenka, která má ale naopak situaci v MHD zlepšit.

Hromadná jízdenka začne fungovat od ledna 2020 a k dispozici bude pro skupiny 10 až 35 osob. Cena bude 20 korun na jeden den pro jednu osobu s nárokem na slevu, bez slevy vyjde jednoho člena skupiny na 40 korun  na den.

"Cílem je zjednodušit odbavení velké skupiny cestujících, například školních výletů, kroužků, kteří jedou do zoo i dalších turistických cílů v Plzni. Dnes je ta praxe taková, že nastoupí do vozu školní třída a všichni se snaží koupit jízdenky v Cardmanu či si po jednom označují papírové jízdenky, pokud jde o mimoplzeňské školy, tím dochází k déletrvajícímu odbavení ve voze," říká mluvčí města Eva Barborková.

Hromadná jízdenka bude k mání v papírové verzi, stejně tak ji bude možné koupit také on-line přes Plzeňskou vstupenku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24