Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Bikepark na Šumavě představuje novinky

25.05.2011 14:05

Pro letošní sezonu představuje sportovní areál na Šumavě železnorudský Špičák  několik zajímavostí. Najdete tady novou bikerskou trať, pohádkovou trasu a také se tady pojede Evropský pohár ve sjezdu horských kol – iXS EDC.

iXS_EDC_Spicak42

I letos se rozjíždí sezona ve sportovním areálu na Šumavě v železnorudském Špičáku se spoustou novinek. Představí se nová bikerská trať, pohádková cesta pro děti a také se zde pojede Evropský pohár ve sjezdu horských kol – iXS EDC.

Letní sezona v letošním roce startuje na Špičáku v sobotu 11. června a končí v neděli 18. září. Mimo rozšířený program pro děti si opět na své přijdou i bikeři.

Nová bikerská trať

Ve spodní části špičáckého kopce letos nově vznikla další trať. Trasa Air Stone patří do kategorie střední až vyšší obtížnosti a má délku 400 metrů. Postavena je ryze z kamenů a dřeva. "V současnosti máme na Špičáku k dispozici včetně skokových sekcí 6 tratí různé náročnosti o celkové délce více než 6 kilometrů," shrnuje podmínky jednoho z nejlepších českých bikeparků Radek Vaniš, který se stará o jeho provoz. Letošní investice do rozšíření tras přesáhly 1 milion korun.

Nová pohádková cesta

Zhruba tříkilometrový okruh na vrchol Špičáku směrem přes Rozvodí na Čertovo jezero a zpět do areálu je určen především pro rodiny s dětmi. Jde o zábavnou stezku s názvem Pohádkové Česko. "Čeká na vás 10 stanovišť s pohádkovou tematikou a různými úkoly. Vaším průvodcem bude postavička Pěšinka a v cíli na vás čekají menší dárky. Okruh začíná i končí v prostoru u lanovky. Jde o nenáročnou trasu, kterou za 1 až 2 hodiny zvládnou i čtyřleté děti," popisuje majitel střediska Vladimír Kasík.


Významný závod

Oceněním kvalit místního bikeparku je i opětovné konání Evropského poháru (EP) ve sjezdu horských kol – iXS EDC v termínu 30.- 31.7.2011. V ČR se letos nepojede významnější závod než tento.

Do bikeparku táhne také osobnost Richarda Gasperottiho, který zde vede i pro letošní sezonu školu freeridového ježdění na kole a také pořádá kempy. V době konání EP (30-31.7) dokonce zcela zdarma.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT