Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská záchytka praskala ve švech! Strážníci se nezastavili

08.08.2016 12:38

V převozovou službu na záchytku se v průběhu posledních dnů proměnili strážníci v Plzni. S opilci, kteří přebrali, se v západočeské metropoli doslova roztrhl pytel...

FOTO_Městská policie Plzeň

Velká "záchytková" jízda odstartovala už v pátek v podvečer, kdy museli strážníci převážet do speciálního zařízení opilce, který se povaloval v ulici Kardinála Berana. Tím to ovšem teprve začalo...

Hned v sobotu dopoledne si strážníci všimli dvojice mladíků přímo na Americké, která rozhodně nebyla úplně v pořádku. Oba vstupovali mezi projíždějící auta a navíc se rukama věšeli na dopravní značku. Ani první domluva od strážníků navíc nepomohla. "I když svého jednání litovali, omlouvali se a přislíbili, že už budou vzorní, nepoučili se. O pár minut později je strážníci spatřili, jak vstupují zase do silnice a povalují se v trávě a na chodníku. Při převozu na záchytku se jeden z nich přiznal, že kromě alkoholu měli ještě marihuanu. U obou mladých mužů byla provedena dechová zkouška, která u jednoho prokázala přítomnost 2,45 promile alkoholu v dechu a u druhého 1,55 promile," popisuje mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Odpoledne pak vyjížděli strážníci na náměstí  T.G. Masaryka. Tam se zpitý muž ani netrefil na lavičku a ustlal si vedle.

Opilec házel odpadky po návštěvnících restaurace...

Na Americkou se pak strážníci vydali ještě jednou v noci ze soboty na neděli. "Během hlídkové činnosti si tu strážníci všimli muže, který převrátil popelnici, hodil ji ke vchodu jedné z restaurací a vysypané odpadky házel po ostatních lidech, kteří vycházeli ven," říká Jana Pužmanová.

Dechová zkouška u muže ukázala skoro dvě promile. Agresivního zuřivce museli strážníci navíc nakonec zpacifikovat. "Snažil se totiž posléze v jejich přítomnosti napadnout muže stojícího opodál ve skupině před barem. Vyhrožoval mu a chtěl se k němu  přese vše prodrat, vůbec neakceptoval výzvy strážníků. Dokonce na jednoho z přítomných i plivl, když se mu nedařilo, to co chtěl. Nakonec skončil s želízky na rukou. Zbytek noci strávil na záchytce," doplnila mluvčí městské policie.

Závěrečný víkendový výjezd na záchytku si pak strážníci připsali na konto v podvečer, kdy z obchdoního domu na Rokycanské převáželi opilou ženu, která se stačila zpít v převlékacích kabinkách během chvilky.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte