QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci zachraňovali ženu se zdravotními problémy! Do bytu vlezli přes balkon

12.05.2015 11:02

Hned dvojitou pomoc při zdravotních komplikacích si na konto připsali plzeňští strážníci. V jednom případě pomáhali nemohoucí ženě v jejím bytě, pak zachraňovali ženu po epileptickém záchvatu na ulici.

Kontroly tábořišť_QAP_foto (11)

Dvakrát během jediného dne pomáhali strážníci v Plzni při zdravotních komplikacích. V jednom případě se dokonce ženě v nouzi muselo dostat do bytu přes balkon. Ve druhém pak zachraňovali ženu po epilpetickém záchvatu na ulici.

Během pondělního odpoledne zalarmoval městské strážníky soused invalidní ženy. Z jejího bytu na Vinicích se totiž ozývalo zoufalé volání. "Strážník přitom musel přelézt přes balkon druhého bytu.  Šestapadesátileté ženě se zatočila hlava a spadla z invalidního vozíku. Volání o pomoc pak zaslechl soused a zavolal na linku městské policie. Strážník ženu našel ležet v koupelně, když se ujistil, že není zraněná, otevřel svému kolegovi a společnými silami ji posadili zpět na invalidní vozík. Na místo posléze dorazili záchranáři, aby ženu vyšetřili," popsala zásah mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

V další pomoc ženě se zdravotními komplikacemi se proměnil zásah u skupinky opilců na Americké. Ve chvíli, kdy strážníci řešili přestupky se skupinkou opilců, se nedaleko doslova k zemi sesunula mladá žena. "Během této činnosti se na protější straně křižovatky u zdejšího obchodu zhroutila kolemjdoucí mladá žena. Na pomoc ji přispěchali nejen strážníci, ale i náhodní kolemjdoucí. Podle všeho žena prodělala epileptický záchvat. Postižené byla poskytnuta první pomoc ze strany všech přítomných osob a hlídkou byli na místo přivoláni záchranáři, kteří jí převezli do nemocnice Privamed," doplnila další zásah mluvčí městské policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT