QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Depo tramvají na Slovanech čeká razantní proměna - VIZUALIZACE

22.01.2019 9:59

Už příští rok by měla odstartovat kompletní rekonstrukce vozovny tramvají v Plzni na Slovanech. Hotovo by mělo být na konci roku 2022. Jak bude nové depo vypadat?

1

Vozovna tramvají v Plzni na Slovanech se v příštích letech razantně promění. Čeká ji rozsáhlá rekonstrukce, která by měla skončit v závěru roku 2022.

Depo tramvají na Slovanech stojí od roku 1943. V současné době už je doslova v kritickém stavu a celková rekonstrukce je nutná. Práce by měly začít na začátku příštího roku. V nově opraveném depu se počítá s dosud chybějícími myčkami tramvají, diagnostikou kol, průjezdnými kolejemi usnadňujícími provoz ve vozovně, či novou administrativní budovou.

Rekonstrukce by měla probíhat za plného provozu vozovny. Přestavbou by mělo zároveň dojít ke snížení hlučnosti. Stavba bude zahrnovat i řešení šetrná k životnímu prostředí, například využití dešťové vody při mytí vozidel, zelené střechy a další.

V souvislosti s chystanou rekonstrukcí se v posledních měsících uskutečnily noční prohlídky depa. Nyní je na programu veřejná beseda, která proběhne v úterý 22. ledna od 17:30 v KD Šeříková.

2

Vizualizace: PMDP, a.s.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24