Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Policisté dopadli muže, který v Plzni srazil mladého cyklistu a ujel – VIDEO

25.07.2023 9:02

Sedmačtyřicetiletý muž, který ujel od dopravní nehody, si měl v době incidentu již odpykávat trest odnětí svobody ve věznici a navíc měl platný zákaz řízení.

srazil cyklistu a ujel Plzeň_0723_PČR

O dopravní nehodě, při které řidič osobního automobilu srazil cyklistu, který utrpěl zranění, jsme vás informovali zde. K nehodě došlo 15. července krátce před devátou hodinou večer v Plzni, konkrétně v prostoru křižovatky na Božkovském náměstí.

„Řidiče vozidla, který z místa dopravní nehody ujel, jsme se snažili co nejdříve vypátrat a věnovali jsme jeho dopadení patřičnou pozornost. O několik dnů později se nám dotyčného podařilo ustanovit, a to na základě výborné operativně-pátrací činnosti plzeňských kriminalistů, kteří shromáždili důkazní prostředky a natipovali tak konkrétní osobu,“ uvedl Ondřej Hodan, mluvčí policie.

Sedmačtyřicetiletého muže policie zastihla opět za volantem. „Samotné zadržení realizovali kolegové ze speciální pořádkové jednotky ve Lhotě u Plzně v sobotu 22. července okolo desáté hodiny večer v momentě, kdy seděl podezřelý za volantem osobního vozidla,“ popsal mluvčí.

Na základě provedené lustrace vyšlo najevo, že dotyčný muž neměl řídit vozidlo ani v době dopravní nehody, ani při samotném zadržení, protože má uložený platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

„Po nezbytných úkonech spojených s řešením dopravní nehody policisté převezli muže do věznice, kam měl nastoupit již v dubnu letošního roku na 14 měsíců za spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uvedl Ondřej Hodan.

Muži se nyní trest prodlouží kvůli zmiňované dopravní nehodě. „Muž je podezřelý ze spáchání trestných činů těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. A zároveň také za nenastoupení do výkonu trestu odnětí svobody, čímž se dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ shrnul mluvčí policie.

Video ze zadržení:

Video, foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT