Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O víkendu začne v Plzni další dopravní omezení. Řidiči se musí obrnit trpělivostí

28.05.2024 14:10

V sobotu 1. června startuje oprava Lidické a Plaské ulice v Plzni. S omezením musí počítat řidiči i cestující městskou hromadnou dopravou.

stavba_rekonstrukce_ilustrační_QAP

Dlouhodobá oprava Lidické a Plaské ulice v Plzni začne v sobotu 1. června. Potrvá až do září a během ní nechá vyměnit Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) asfaltové vrstvy vozovky v úseku od křižovatky ulic Karlovarská x Lidická až po železniční zastávku Bolevec, tedy po hranici města.

Oprava se bude týkat jízdních pruhů ve směru z centra na Třemošnou. Státní investice si vyžádá omezení průjezdu, což ovlivní nejen motoristy, ale také cestující v autobusech městské hromadné dopravy.

Oprava bude zahájena 1. června v úseku mezi ulicemi Na Sudech a železniční zastávkou Bolevec, přičemž práce na tomto úseku budou trvat do konce školního roku.

"Pro motoristy bude vždy zachován výjezd z města, nicméně v souvislosti s úpravami křižovatek může dojít ke krátkodobým uzavírkám o víkendu a nutnosti objížděk, nebo k převedení výjezdu do protisměru. Je proto nutné sledovat aktuální označení v průběhu výstavby," uvádí mluvčí města.

Co se týká směru od Třemošné do Plzně, bude zrušeno levé odbočení z ulice Plaská do Na Sudech. Ve směru od Třemošné na Doubravku tak bude možné pro osobní automobily využít náhradní trasu ulicemi Nýřanská, Kaznějovská a Studentská, nákladní automobily budou muset projet městem.

Práce s sebou přinesou omezení v průjezdu a umístění zastávek autobusových linek 24, 25, 30, 33, 34, 40, 58, N1, N4. Největší změny budou u linek 34 a 58. Vzhledem k očekávánému vzdutí silničního provozu lze očekávat zdržení uvedených spojů na trase.

Linka 34

Základní spojení linky mezi Bolevcem a Orlíkem bude uskutečňováno jen v trase z konečné zastávky Bolevec v Tachovské ulici a Orlíkem, a zpět. Zastávky Okounová budou obsluhovat pouze spoje z a do centra města. Provoz linky bude ve stejném rozsahu, avšak spoje budou vedeny v jiných časových polohách.

Linka 58

Oba spoje linky budou na odjezdu z počáteční zastávky Bílá Hora uspíšeny o 5 minut na časy 6:35 a 7:20.

Změny zastávek z důvodu oprav:

Bolevecká náves – ve směru z centra bude přeložena pro linky 24, 25, 30, N1, N4 do západního jízdního pásu za křižovatku se Studentskou ulicí.

Okounová – ve směru z centra přeložena pro linky 24, 25, 34, N1 do západního jízdního pásu za křižovatku Okounovou ulicí.

Bolevec – linka 34 bude obsluhovat zastávky v točce autobusů v Tachovské ulici.

Linka 30

Při víkendové uzavírce křižovatky Plaská x Okounová plánované v termínu 15. a 16. 5. (nebo 22. a 23. 5.) budou spoje odkloněny na objízdnou trasu. Přeloženy tak budou autobusové zastávky linky 30 Okounová a Bolevecká náves. Okounová bude po dobu této krátkodobé uzavírky umístěna do ul. K Prokopávce, Bolevecká náves pak do zastávkových zálivů v ul. Na Sudech a Studentská.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství