Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plynová zbraň v igelitové tašce na plzeňském vlakovém nádraží - FOTKY

05.11.2020 15:10

Slovanští policisté se budou zabývat případem, který se měl odehrát v pondělí odpoledne na plzeňském vlakovém nádraží. Muž měl v igelitové tašce plynovou pistoli.

nádraží

Hlavním aktérem byl 41letý cizinec.

Cizinka, která seděla na lavičce na plzeňském vlakovém nádraží se svým známým, upozornila hlídku městských policistek na dva podezřelé muže. "Hlavní aktér měl cizince dlužit nějaké peníze a chvilku předtím měl na veřejnosti manipulovat se zbraní, kterou měl jeho kamarád právě odnést v igelitové tašce do vestibulu na nádraží," uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Podezřelý muž byl značně opilý. "Když ho vyzvali strážníci k prokázání totožnosti, nebyl schopen se prokázat. U podezřelého proto byla provedena dechová zkouška, kdy mu byla naměřena hladina alkoholu v dechu 3,72 promile," řekla Jana Pužmanová a dodala, že při prohledávání kapes vytáhl podezřelý muž místo dokladu náboj.

nádraží2

Muž ale tvrdil, že ozbrojený není. "Do všeho se v tu chvíli vložil pracovník bezpečnostní agentury. Společně s mužem, který měl odnést danou tašku se zbraní, se vydal do vestibulu a přinesl ji, přičemž její obsah následně vysypal na lavičku před budovou nádraží. Uvnitř byla plynová pistole s nábojem v komoře, 2 tuby s pyrotechnickým střelivem, volné náboje a 2 krabičky pepřových nábojů," popsala nález pistole mluvčí městské policie.

Na místo dorazila další posila strážníků. "Známý cizinky potvrdil, že viděl podezřelého manipulovat se zbraní. Jednačtyřicetiletý cizinec přitom přiznal pouze to, že je zbraň jeho, k dalšímu už se nevyjádřil. Jeho kamarád nebyl vzhledem k jazykové bariéře vysvětlení v celé věci podat. Zbraň s příslušenstvím mu byla pro potřeby řízení o přestupku odejmuta," doplnila Jana Pužmanová.

Foto: MP Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT