Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie evakuovala pojišťovnu v centru Plzně! Muž hrozil bombou

08.06.2015 12:59     08.06.2015 13:57

Policejní manévry se v pondělí v poledne odehrály v centru Plzně. Na pojišťovnu v sadech 5. května přišel muž a ženě u přepážky řekl, že je v budově bomba. Policie muže zadržela nedaleko pojišťovny.

Evakuace na Doubravce_foto QAp (6)

Policejní opatření se strhlo v pondělí v pravé poledne v centru Plzně. Na jednu z přepážek pojišťovny přišel mladý muž s tím, že v objektu se nachází bomba. Policie evakuovala pojišťovnu, budovu prohledala i se speciálně cvičenými psy, výbušný systém se ale nenašel.

V pohotovosti byli v pondělí v poledne policisté v centru Plzně. Na pobočku VZP přišel mladý muž a ženě u přepážky řekl, že v budově je bomba. Hned potom z místa odešel.

"Na místo přivolaní policisté okamžitě zahájili evakuaci objektu i přilehlého okolí a začali po pachateli intenzivně pátrat. Během několika málo minut se jim ho podařilo nalézt a zadržet. Na místo byli mimo jiné povoláni i kolegové z oddělení služební kynologie s policejními psy speciálně vycvičenými na detekci nástražných výbušných systémů, kteří musí celý objekt a jeho okolí prohlédnout," řekla mluvčí policie Hana Štefflová.

Policisté mimo jiné prošli bleskově záznamy kamer v pojišťovně a mladého muže našli nedaleko pojišťovny. Během hodiny byla akce ukončená s tím, že se v objektu žádný výbušný systém nenašel.

O motivu podivného "žertu" zatím policisté mlčí. Případem se nadále zabývají.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství