Auto CB ŠKODA nový SUPERB

V Plzni vyjela Tříkrálová tramvaj a proběhla sbírka - FOTKY

08.01.2018 15:42

Tříkrálové akce v Plzni pokračují. Po nedělním průvodu vyjela i Tříkrálová tramvaj a do ulic vyšli koledníci. Mezi nimi i biskup, primátor Plzně a hejtman kraje. Přinášíme fotky!

tri kralove 9
tri kralove 1tri kralovetri kralove 9tri kralove4tri kralove5tri králové6tri kralove44tri kralove67tri kralve7

V pondělí jste mohli v roli tří králů vidět biskupa Plzeňské diecéze Tomáše Holuba, primátora Plzně Martina Zrzaveckého a  hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda. Doprovod jim dělaly děti z pěveckého sboru Jiřičky Plzeň. Do ulic vyjela i Tříkrálová tramvaj, tou se mohli Plzeňané svézt po celé pondělí zdarma.

Na své dnešní pouti městem nevynechali Kašpar, Melichar a Baltazar návštěvu plzeňské radnice, biskupství, hejtmanství, Západočeskou univerzitu v Plzni atd. Výtěžek z Tříkrálové sbírky opět pomůže sociálním službám i jednotlivcům v plzeňské diecézi.

„Z vykoledovaných peněz zůstává 65 procent v místě výběru, dalších 15 podpoří projekty v rámci plzeňské diecéze, 10 procent jde na humanitární pomoc v zahraničí, pět procent zůstává na centrální úrovni Charity České republiky a pět procent je určeno na režii sbírky,“ uvedl ředitel Městské charity Plzeň Pavel Janouškovec. V roce 2017 vynesla Tříkrálová sbírka v plzeňské diecézi celkem 4,408 milionu korun.

Skupinky koledníků mohou občané po celé České republice potkat až do 14. ledna. Celostátní akci pořádá Charita České republiky.

V neděli prošel Plzní Tříkrálový průvod. Psali jsme zde.

foto: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství