V Plzni došlo k přepadení několika žen. Obviněný byl pod vlivem drog

14.05.2024 12:00

Podle dosud zjištěných skutečností přepadl obviněný muž během čtrnácti dnů na různých místech Plzně čtyři ženy, kterým vyhrožoval fyzickou újmou na zdraví.

násliník v Plzni_0524_PČR

Kriminalisté zahájili trestní stíhání 39letého muže, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího zvlášť závažného zločinu loupeže.

"Obviněný vždy přistoupil zezadu k poškozeným a chytil je kolem krku do takzvané kravaty. Po ženách požadoval peníze nebo nějaké cennosti. Ve dvou případech dokonce ženám vyhrožoval napadením nožem o délce čepele 10 centimetrů. Všem poškozeným se podařilo násilníkovi vysmeknout, z místa utéct a přivolat si pomoc. Naštěstí žádná z žen neutrpěla vážné poranění," uvedla mluvčí policie s tím, že obviněný byl pod vlivem OPL.

Policistům se podařilo devětatřicetiletého muže zadržet v sobotu 11. května 2024, krátce po spáchání posledního loupežného přepadení. Při útěku před policisty muž odhodil na zem nůž, kterým měl ženám vyhrožovat. Ten policisté ještě týž den ve spolupráci se strážníky městské policie nalezli a zajistili.

"Policejní komisařka podala státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval. V případě prokázání viny hrozí muži až deset let odnětí svobody," dodala mluvčí.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT