QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Děti z Dětského domova Trnová obdarovala hejtmanka hračkami

09.12.2020 8:55

V úterý 8. prosince navštívila hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová Dětský domov Trnová. Cíl cesty byl jasný - obdarovat děti mikulášskou nadílkou a hračkami.

DD Trnová

Dětského domova Trnová zřizuje Plzeňský kraj. Jako jediný domov spadá do oblasti zdravotnictví, specializuje se na děti předškolního věku, tj. děti od jednoho roku do šesti let. Přijímá však i děti mladší jednoho roku nebo starší šesti let, pokud u nich byl realizován odklad školní docházky. V současné době pečuje o 35 dětí.

Bohužel, vzhledem k aktuálním nařízením a opatřením, muselo dojít k předání dárků bez přítomnosti dětí. Mikulášské balíčky, ale i velká auta na písek, stavebnice či dřevěné edukativní hračky si tak převzala z rukou hejtmanky Ilony Mauritzové ředitelka Dětského domova Trnová Helena Tichá.

Ilona Mauritzová nebyla v Dětském domově Trnová poprvé. Domov navštěvovala i před zvolením do funkce hejtmana. „Jsem velmi ráda, že jsem mohla osobně poděkovat zaměstnancům domova v Trnové, kteří se starají o nejmenší děti. Bohužel mi situace nedovolila předat dárky přímo dětem. Věřím, že společně se všemi vychovatelkami si velká auta na písek a stavebnice užijí. Ze svého dětství vzpomínám právě na podobné hračky velmi ráda,“ uvedla hejtmanka Ilona Mauritzová.

Foto: Krajský úřad Plzeňského kraje

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24