Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Oběti trestných činů mají v Plzni poradnu zdarma! Asistenti doprovodí oběti i na policii

21.05.2014 9:03

Oběti trestných činů mají v Plzni nově zastání v podobě bezplatné právní pomoci a asistence při nejrůznějších úkonech. Asistenti doprovodí klienty na policii, k soudu a pomohou i se sepsáním dokumentů. 

Oběti trestných činů v Plzni mají k dispozici nově bezplatnou poradnu. Společnost Člověk v tísni se stala jedním z desítek subjektů podporovaných Ministerstvem vnitra, které zajišťují právní a další služby lidem, kteří se stali obětí nejrůznějších trestných činů.

Lidé, kteří se ocitli v tíživých životních situací vlivem trestného činu, jehož obětí se stali, mají v Plzni zastání. Společnost Človek v tísni jim nově nabízí služby, které jim mohou v řešení různých problematických a citlivých záležitostí výrazně pomoc.

"Součástí služby je kromě poskytování právních informací také asistence při sepisování dokumentů, jako je trestní oznámení, odvolání nebo návrh na náhradu škody. Nabízíme ale i doprovod na policii a k soudu, kde můžeme vystupovat jako důvěrníci,“ upřesňuje Dana Pluhařová, právnička společnosti Člověk v tísni.

Služba je zaměřena na oběti nejrůznějších trestných činů, jako je podvod, ublížení na zdraví, omezování osobní svobody, loupež, vydírání, znásilnění, zanedbání povinné výživy, týrání a podobně. Obětí je každý, komu někdo ublížil nebo způsobil škodu. "Obrátit se na naši službu může kdokoli, kdo se cítí být obětí trestného činu nebo poškozeným trestným činem,“ doplňuje Dana Pluhařová.

Poradnu najdou lidé na pobočce společnosti na Mikulášském náměstí. Pro sjednání schůzky je ale důležité se předem ohlásit. "Pro sjednání schůzky je nejprve nutné se telefonicky objednat na telefonu 602 250 210 nebo na e-mailu dana.pluharova@clovekvtisni.cz,“ uzavírá Dana Pluhařová.

Poradna je otevřená od středy do pátku každý týden.

 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství