QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Divadelní léto mění plány, důvodem jsou obavy a nejistota

09.03.2021 13:19

Nejistota způsobená nepříznivým vývojem pandemie přiměla organizátory Divadelního léta pod plzeňským nebem ke změně titulu premiérové inscenace hlavního programu.

Divadelní léto_ scéna U Zvonu v roce 2017

Hlavním důvodem změny programu byly obavy a nejistota ohledně vývoje pandemie a opatření v oblasti kultury. „Jsme optimisté a věříme, že Divadelní léto pod plzeňským nebem bude. Nastudování vlastní exkluzivní inscenace jen pro náš festival, by ale znamenalo tvořit pod hrozbou, že výsledek nikdy nespatří světlo světa (například pokud bude nadále platit zákaz konání kulturních akcí). Spolupráce s Kašpary je pro nás řešením, protože inscenace Romeo a Julie v režii Jakuba Špalka zůstane po premiéře na repertoáru Spolku Kašpar sídlícího v Divadle v Celetné a příští rok se může opět vrátit na náš festival tak, jak jsme zvyklí,“ uvedla ředitelka Divadelního léta Marcela Mašínová.

Původně ohlášená inscenace Dokonalá pitomost se tak přesouvá na příští rok. Scénu letos festival vystaví v centru Plzně U Zvonu, kromě premiéry a deseti repríz Romea a Julie se vrátí i úspěšná inscenace Cyrano s charismatickým Michalem Dlouhým z roku 2018. Doprovodný program Divadelního léta nabídne autorská představení studentů HAMU a DAMU, která na festivalu vznikají v rámci rezidenčních pobytů, slam poetry, večer s muzikálem Divadla J. K. Tyla či příměstský divadelní tábor.

Vstupenky na Divadelní léto 2021 se začnou prodávat prostřednictvím sítě GoOut v dubnu. Informace najdete na stránkách www.divadelnileto.cz a FB.

Foto: Divadelní léto pod plzeňským nebem 2017

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24