QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Městské koupaliště v Rokycanech se připravuje na novou sezonu. Jaké bude vstupné?

02.05.2024 12:15

V Rokycanech už se připravuje městské koupaliště na novou sezonu. Jaké bude vstupné? Jak se bude slavit výročí 90 let od otevření koupaliště? Čtěte v článku.

příprava koupaliště Rokycany na sezonu_0424_město Rokycany

Sezona na Městském koupališti v Rokycanech bude zahájena tradičně 1. června. Již od dubna ale probíhá intenzivní příprava koupaliště na sezonu. V pátek 19. dubna začalo samotné napouštění koupaliště z řeky Klabavy, do kterého je potřeba do konce května přečerpat 24 tisíc kubíků vody z Klabavy.

„Naše přírodní koupaliště o rozloze 12 tisíc metrů čtverečních je druhé největší v České republice a jedno z nejoblíbenějších v západních Čechách. Vloni nás navštívilo přes 45 tisíc návštěvníků, zcela nejvyšší návštěvnost byla v roce 2018, přes 79 tisíc lidí. Doufáme, že letos překonáme úroveň loňské návštěvnosti,“ řekl Jaroslav Moravec, vedoucí Sportovních zařízení města Rokycany.

Na začátku dubna začala samotná příprava koupaliště na sezonu. Nejprve prošla údržbou čistička vody, kdy se zkontrolovala cirkulační čerpadla, montovala se dávkovací čerpadla a vyčistily se akumulační jímky na vodu, v závěru se namontovala čerpadla na atrakce.

„Dalším krokem je vždy kompletní vyčištění betonového dna koupaliště. Museli jsme vyčistit místo jímání vody z Klabavy nad soutokem s Holoubkovským potokem a namontovat sací čerpadlo, odkud je voda čerpána do akumulačních jímek přes dva filtry. Závěr přípravy na sezonu patří ošetření dřevěných prvků, jako jsou lavičky, kabiny. Před samotným otevřením upravíme pískové a travnaté plochy. V tomto týdnu nám firma začne opravovat pergoly u kabinek, které jsou již jako vždy plně obsazeny,“ vysvětlil postup přípravy Jaroslav Moravec.

Město Rokycany si letos připomene 90 let od slavnostního otevření koupaliště. To se událo dne 24. června 1934. Oslavy se připravují na pátek 28. června 2024.

V odpoledních hodinách bude program pro děti, podvečer bude patřit dvěma koncertům. V areálu koupaliště bude po celé léto k vidění výstava o historii koupaliště. Město proto v dubnu vyzvalo občany, zda mají historické vstupenky, fotografie, plakáty ke koupališti, zda by je poskytli městu pro připravovanou výstavu. Psali jsme ZDE.

Jak to bude v letoším roce se vstupem?

V loňském roce bylo možné poprvé na koupališti platit platební kartou vstupné, které se navýšilo v roce 2023, v letošním roce zůstává stejné jako vloni. Celodenní vstupné pro dospělého bude 100 korun, zlevněné 80 korun, děti do 6 let zdarma. Rodinné vstupné (2+2) vyjde na 280 korun.

Foto město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT