Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Děkanem Fakulty elektrotechnické bude i na další období Zdeněk Peroutka

09.11.2021 11:50

Fakultu elektrotechnickou Západočeské univerzity v Plzni povede i v následujícím čtyřletém období dosavadní děkan Zdeněk Peroutka. V úterý 9. listopadu o tom rozhodl akademický senát fakulty.

Zdeněk Peroutka_ ZČU

Zdeněk Peroutka, který stojí v čele Fakulty elektrotechnické od března roku 2018 a jenž působí také jako ředitel jejího výzkumného centra RICE, se o děkanský post ucházel jako jediný kandidát. Ze 17 přítomných členů pro něj hlasovalo 16 z nich, jeden senátor se hlasování zdržel.

Zdeněk Peroutka vystudoval Fakultu elektrotechnickou ZČU, obor Komerční elektrotechnika, v Plzni absolvoval i doktorské studium v oboru Elektronika, část studia strávil také na univerzitách v Paříži a Mariboru. V roce 2007 na FEL habilitoval a o pět let později byl jmenován profesorem v oboru Elektronika. Během své kariéry získal tři významné mezinárodní patenty, výsledky jeho vědecké činnosti v oblasti pohonů a systémů pro dopravní techniku a energetiku dovedl až ke komerčnímu využití.

Pod vedením Zdeňka Peroutky fakulta reformovala studijní nabídku – uchazečům nyní nabízí jeden společný bakalářský studijní program Elektrotechnika a informační technologie umožňující studentům větší flexibilitu ve volbě předmětů. Také navazující magisterské studium koncentrovala do menšího počtu programů, v nichž studenti získávají specializaci.

Do druhého období vstoupí Zdeněk Peroutka v březnu 2022. V následujících čtyřech letech chce mimo jiné posílit pozici fakulty z hlediska počtu studentů v českých i anglických studijních programech. Plánuje zavést efektivní využívání flexibilních forem vzdělávání s rozsáhlou aplikací digitálních technologií.

 

foto: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství