Auto CB ŠKODA nový SUPERB

"Bude to vyhecované," vyhlíží čtvrtfinále kapitán Petr Vinkelhöfer

13.04.2018 13:27

Loňské finále s Duklou sledoval kvůli zranění z hlediště. Před letošním play-off je tak motivace opravdu velká. Do čtvrtfinále povede Talent opět kapitán Petr Vinkelhöfer...

vinkelhöfer

Házenkáře Plzně čeká už o víkendu měření sil s odvěkým rivalem. Hned na úvod play-off se utkají s pražskou Duklou. Takové zápasy táhnou fanoušky i během základní části soutěže. Teď to bude o to víc. A speciální bude čtvrtfinále i pro Petra Vinkelhöfera.

Kapitán plzeňských házenkářů se teprve zhruba před měsícem naplno zapojil do hry. Na zhruba rok a čtvrt ho zastavilo zraněné koleno. Teď je ale zpátky a motivace před víkendem je obrovská.

"Hrozně se těším, protože loňské play-off jsem proseděl v hledišti. O to bylo pro mě horší kousnout, že jsme prohráli. Teď se těším moc. S Duklou to bude vyhecované jako každý zápas. O to víc, že to bude první kolo," vyhlíží vstup do závěrečné fáze sezóny Petr Vinkelhöfer.

Předem je jisté, že oba víkendové zápasy budou hodně náročné. I tak kapitán plzeňských házenkářů věří v sílu domácího kádru. "Dukla má mladé hráče, ambiciosní. Změnilo se to tam, přišel Honza Blecha od nás. Pořád je to ale Dukla a je to prestižní. Určitě se budeme soustředit na obranu, abychom dostali co nejméně gólů. Pohlídat musíme jejich rychlé útoky s tím, že se budeme snažit nerozchytat Tomáše Petrželu," má jasno.

Bilance vzájemných zápasů v aktuální sezóně mluví ve prospěch Plzně. "Já si myslím, že malé plus to je, ale my si to nesmíme moc připouštět. Musíme do toho jít na sto procent se vším všudy. Možná na sto dvacet, abychom to zvládli," přiznává Vinkelhöfer.

Do mistrovského zápasu zasáhl po roce a čtvrt až na začátku letošního března. Dozvuky zranění kolene jsou stále znát. "Pořád mám nějaké fyzické manko. Kondice se nedá nabrat za půl roku. Byl jsem rok a tři měsíce mimo, poměrně se do toho dostávám zpátky. Koleno drží, ale stoprocentní to ještě není. Při hře na to ale rozhodně nemyslím, to mi nevadí vůbec, hůř to snáším po zápase," uzavírá Petr Vinkelhöfer.

V sobotu 14. dubna začíná utkání na palubovce sportovní haly na Slovanech v 17 hodin, v neděli 15. dubna v 15:30.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství