Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Každá druhá sběrna porušuje předpisy. Zákazníci přišli až o 100 korun

24.05.2016 19:04

Dvě desítky sběren druhotných surovin zkontrolovali od začátku roku  pracovníci České obchodní inspekce. Posvítili si hlavně na provozovny na Plzeňsku a Tachovsku. 

FOTO_QAP_CZ (6)

Nedostatky byly zjištěny v polovině ze 20 kontrolovaných sběren na západě Čech. "Nejednalo se jen o menší porušení povinností ve smyslu toho, že spotřebiteli nebyl vydán doklad nebo provozovatel neměl úředně ověřenou váhu, což se stalo ve čtyřech případech,“  uvádí ředitel Inspektorátu České obchodní inspekce pro Plzeňský a Karlovarský kraj Jan Řezáč.  Zákazníky sběrny ošidily i o peníze. "Byl vykoupen materiál za nižší cenu, než měla být. V jednom případě byl spotřebitel krácen o zhruba 100 korun, ve druhém případě to bylo pod 100 korun. Rozdíl činil 10 korun na kilogram kovu,“ dodává Řezáč.

Inspekce uložila pokuty na místě ve třech případech, v dalších čeká podnikatele správní řízení.  Jan Řezáč má ale i dobrou zprávu: "Nepotvrdily se nám zkušenosti z minulého roku. Letos sběrny nevykupovaly obecně prospěšná zařízení a nedošlo ani k vyplacení hotovosti za vykoupený odpad.“ Kontroly sběren budou pokračovat po celý letošní rok. 

FOTO: ilustrační, QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství