QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dobrá zpráva! Od dubna se v Plzeňském kraji spouští akční jízdné

27.03.2019 13:32

Cestující veřejnou dopravou v rámci Plzeňského kraje se mohou od dubna těšit na další slevu. Tentokrát kraj vychází vstříc dospělým cestujícím, kteří zatím na slevu neměli nárok.

autobus 55

K 1. dubnu spouští Plzeňský kraj novinku, takzvané akční předplatné. Jde o předplatné určené výhradně pro dospělé, kteří nemají nárok na žádnou slevu. Až dosud. Akční předplatné vychází zhruba o 20% levněji.

"Měsíční akční předplatné pro jednu vnější zónu IDP vyjde na 280 Kč, běžné stojí 340 Kč. U pololetního předplatného je rozdíl zhruba 300 Kč,“ vysvětluje Zdeňka Kmochová z organizace POVED (Plzeňský organizátor veřejné dopravy).

Aby cestující získal akční nabídku, musí si předplatné nabít nejpozději 3 dny před začátkem jeho platnosti. Nabití je možné na prodejních místech Plzeňské karty, přes bankomaty České spořitelny nebo přes e-shop Plzeňské karty. "Předplatné je samozřejmě vázáno na Plzeňskou kartu, nabít půjde od 29. března,“ doplňuje Kmochová.

Akční předplatné platí po celém obvodu Plzeňského kraje ve všech vnějších zónách IDP, včetně těch přeshraničních, neplatí pouze v zóně 001 Plzeň – cestující jedoucí do Plzně si koupí akční předplatné pouze pro vnější zóny, za zónu 001 Plzeň zaplatí běžnou cenu, kterou stanovuje město Plzeň.

"Je to další z nabídek pro občany Plzeňského kraje, aby více využívali veřejnou dopravu. Akční předplatné se lidem vyplatí, i když nejezdí každý den. Například při relaci Tachov – Planá zaplatí cestující s akčním předplatným 560 Kč, s obyčejným předplatným 680 Kč, při každodenní platbě jízdenky v hotovosti 924 Kč. Při cestě autem je to více než 1000 Kč měsíčně,“ uzavírá Pavel Čížek, náměstek hejtmana pro oblast dopravy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24