Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Viktorka má po podzimu na kontě třicet bodů. Co na to hráči a trenér?

03.12.2011 13:57

Vítězstvím završila plzeňská Viktoria podzimní část Gambrinus ligy. Jak hodnotí fotbalový podzim trenér Pavel Vrba, kapitán Pavel Horváth a obránce František Rajtoral? Čtěte zde.

5-tk_viktoria

Úspěšně zakončila podzimní část fotbalové Gambrinus ligy plzeňská Viktoria, která si poradila s Bohemkou v posledním zápasu sezony 4:1.

"Zápas z naší strany začal špatně. Dostali jsme brzy laciný gól, což se stává málokomu. My jsme na to ale odborníci a sem tam nějaký takový dostaneme. Pokud jsme kritizovali Pavlíkův výkon v utkání s Mladou Boleslaví, kdy si myslím, že nás moc nepodržel, domnívám se, že dnešní gól padá na vrub brankáře. Jinak byl ale z naší strany první poločas dobrý. Otočili jsme výsledek zaslouženě," zhodnotil první polovinu páteční předehrávky šestnáctého kola kouč Viktorky Pavel Vrba.

Druhý poločas však již Vrba tak pozitivně nehodnotil. "Ve druhé půli již tempo takové nebylo. Od určitých hráčů jsem čekal více, co se mezihry týká. V určitých situacích jsme byli nepřesní. V závěru se trochu méně zodpovědně bránilo a byla tam spousta nepřesností a situace, kdy jsme my i Bohemka mohli dát gól. Nakonec jsme ho vstřelili my. Jsem rád, že jsme v posledních domácích zápasech nastříleli hodně branek," uvedl.

V základní jedenáctce Viktorky nechyběl Václav Pilař, který přispěl brankou k vysoké výhře Plzeňanů. Na pozápasové tiskové konferenci se pochopitelně také hovořilo o hráčově možném odchodu do Německa.

"Samozřejmě bych byl spokojenější, kdyby zůstal. Určitě přinesl do naší hry jiskru. Po stranách máme nyní dva rychlé fotbalisty, kteří jsou nebezpeční. Odchod takového hráče je nepříjemnou záležitostí. Kdyby zůstal, byl bych rád," uvedl trenér úřadujícího českého mistra.

A jak si na tom Viktorka stojí po podzimní části soutěže? Na kontě má celkem třicet bodů.

"To není špatný vklad do jara. Představoval jsem si ale, že budeme mít minimálně o pět šest bodů více. Nepovedlo se nám tolik zápasu venku jako loni. To je pro náš bodový zisk rozhodující. V tom se musíme, pokud chceme hrát o pohárové příčky, zlepšit," tvrdí Pavel Vrba.

A jak hodnotí své výkony v podzimní části soutěže sami hráči?

"Myslím si, že bodů mohlo být více. Ztratili jsme s týmy, se kterými jsme ztrácet nemuseli. Liga mistrů to ale vyvážila, takže podzim je dobrý," hodnotí první polovinu sezóny obránce František Rajtoral.

"V hodně zápasech jsme zbytečně poztráceli body. Těžko můžeme být spokojení, protože ztráta na vedoucí mužstvo tabulky mohla být nižší. Ale podzim nemůžu brát pouze z pohledu ligy. Myslím si, že jsme odehráli spoustu vydařených zápasů. Jak se říká, není každý den posvícení. Jsou i utkání, kdy se nedaří. Ta přišla i pro nás. Celkově si myslím, že podzim budeme hodnotit dobře," řekl plzeňský kapitán Pavel Horváth.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství