Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nový parkovací systém ve FN Plzeň začne fungovat naplno

24.08.2018 14:51

Vjezdy do areálů FN Plzeň prošly rozsáhlou rekonstrukcí, opravené je i odstavné parkoviště na Lochotíně. V souvislosti s tím začne platit nový systém parkování.

2

Novinky se týkají všech vjezdů do areálů nemocnice na Lochotíně i na Borech. Zároveň prošlo opravou i parkoviště u lochotínského areálu u vchodu F. U všech vjezdů jsou nově parkovací automaty.

"Při vjezdu do areálu slouží pro návštěvníky nemocnice krajní vjezdový pruh, kde řidič odebírá parkovací lístek. Před odjezdem z areálu musí řidič vždy zúřadovat svůj parkovací lístek v některé z výrazně označených pokladen. Platba u pokladen uvnitř areálu má za cíl eliminovat kolizní situace, zácpy a podobně v prostoru exponovaného území vrátnic," popisuje systém mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

V rámci ceníku se nemění sazba, která zůstává 10 korun na hodinu v rámci provozní doby mezi 6. a 18. hodinou. Pokud řidič opustí areál do hodiny, je stání zdarma.

Speciální sazby má nově opravené parkoviště u pavilonu F na Lochotíně. Celkem je k dispozici zhruba 240 míst. V tomto případě je možné využít plochu bezplatně do celkové doby 4 hodin. Následně se platí 30 korun za 4 až 6 hodin stání a 60 korun za dobu 6 až 12 hodin stání. Také v tomto případě si řidič odebere při vjezdu parkovací lístek, který následně při odchodu nechá odkódovat v automatu u vchodu F. V nabídce ploch bez zpoplatnění zůstává sousedící revitalizovaná zpevněná provizorní plocha.

"Nový automatický parkovací systém je součástí čtyřetapové stavby ´Třípruhových vjezdů do areálů FN´, která započala počátkem září loňského roku, celkové náklady jsou ve výši 28,6 mil.korun. Nově zrekonstruované vjezdy přináší výrazné zkvalitnění dopravní obslužnosti celé fakultní nemocnice," uzavírá mluvčí nemocnice.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT