Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci na Skvrňanech mají novou služebnu, bývala to školka - FOTO

02.10.2018 14:57

Strážníci v Plzni na Skvrňanech se konečně dočkali a po letech v už nedůstojnýcn podmínkách mají novou služebnu. Vznikla z objektu bývalé školky v ulici Karla Steinera.

1
123

Rozsáhlá přestavba bývalé školky na služebnu strážníků odstartovala v březnu letošního roku. Teď začal objekt nově městské policii sloužit. V minulosti sídlili strážníc, kteří mají na starost i Křimice, Radčice a Malesice, v dosloužilých prostorech v ulici Terezie Brzkové.

V objektu v ulici Karla Steinera v minulosti sídlil Klub železničních modelářů. Nově bude budova sloužit jak klubu, tak strážníkům. "Strážníci získali s novu služebnou moderní zázemí, které odpovídá současným nejvyšším standardům. Komfort nabídne nejen městským policistům, ale také  občanům, kteří si sem přijdou vyřídit svoje záležitosti,“ řekl primátor Martin Zrzavecký.

"Objekt celkově prošel rozsáhlými úpravami. V rámci rekonstrukce byla opravena střecha, zateplena fasáda, provedena  výměna oken a dveří, upraveny vnitřní prostory včetně instalace nových elektrorozvodů, vody, kanalizace a topení. V přízemí byl vybudován  zbrusu nový vstup pro služebnu městské policie včetně vybudování parkovacích míst pro služební vozy a návštěvníky služebny,“ přiblížil David Šlouf, radní města pro správu městských nemovitostí. Na nákladech na rekonstrukci budovy se podílel i Městský obvod Plzeň 3.

Služebnu bude využívat celkem 26 strážníků, kteří vykonávají službu také v městských částech Křimice, Radčice a Malesice. Klub železničních modelářů bude funogvat v prvním patře.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT